avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cablare bloc Rcs Rds
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cablare bloc Rcs Rds

Buna seara,
Sunt președintele unei asociații de proprietari, am câțiva vecini care vor sa devina abonați RDS RCS dar și câțiva cârcotași care sunt împotriva instalării infrastructurii în bloc și am următoarele nelămuriri:
1. Trebuie sa am aprobarea A.G. a locatarilor pentru a semna acordul pentru instalarea infrastructurii RCS RDS în bloc?
2. Ce documente pot sa le cer înainte de începerea lucrărilor celor de la RDS RCS sa fiu convins ca totul este legal?
Va mulțumesc anticipat!



Cel mai recent răspuns: Octavia Turbatu , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:14, 26 Septembrie 2014
1-Comitetul executiv poate analiza oportunitatea,avantajele serviciilor respectivei firme si poate decide acordul
2-Solicitati autorizatiile MLPAT in lipsa carora firma nu are legal dreptul sa inceapa executia lucrarilor. de instalare infrastructura
In mod normal comitetul executiv este cel care aproba montarea infrastructurii unui operator cablu in bloc.
Discutati in comitet si decideti.

Intervin in aceasta discutie pentru a va atrage atentia ca "baietii" lucreaza foarte agresiv, adica odata intrati pe teritoriul dv. isi fac de cap, lucreaza mizerabil. La interventiile ulterioare incep sa lase cutiile vraiste, cablurile atarnande, gauresc peretii unde vrei si unde nu vrei, nu colaboreaza aproape deloc cu conducerea si administratia asociatiei, practic se fac stapani in bloc si nu veti mai putea scapa de ei chiar daca o sa vreti.
In general este un operator cu care se colaboreaza extrem de dificil, atat ca abonat, cat si din punct de vedere al administratiei.
- aveti mare grija la racordarea la reteaua de energie electrica a aparaturii RDS.Vor dori sa racordeze la reteau blocului astfel incat costurile sa fie suportate de asociatie.Nu le dati acordul.
- solicitati ca asociatia sa devina proprietarul cablajului (fara aparatura) dupa un numar de ani - 2 de exemplu. Altfel nu mai scapati de ei pe veci iar in viitor veti avea posibilitatea sa schimbati operatorul fara sa mai gauriti peretzii...
Va multumesc pentru raspunsuri.
Am gasit pe site-ul ancom LEGE nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii
electronice si un Contract standard de constituire a dreptului de servitute pentru realizarea accesului pe proprietatea privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor publice de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora (versiune editabilă) la urmatorul link [ link extern ]

In prima faza RDS refuza semnarea unui contract, vor sa le dau acordul pe o copie xerox a unei înștiințări de modernizare a rețelei.
Va țin la curent .
Ultima modificare: Joi, 25 Septembrie 2014
terentetalharu, utilizator
Ia sa le aratati articolul urmator din lege, si sa le cereti bani, sa vedeti ce mai zic atunci .

HG 1588/2007 -art. 24, pct.6
Veniturile obtinute de asociatia de proprietari din activitati economice sau din alte activitati desfasurate se constituie ca fond special si se vor utiliza in exclusivitate pentru imbunatatirea confortului si eficientei condominiului, pentru intretinerea si repararea proprietatii comune, potrivit art. 45 alin. (3) din Legea nr. 230/2007.
In aceste venituri se cuprind si cele obtinute din inchirierea unor spatii aflate in proprietate comuna indiviza, a spatiilor pentru instalarea de reclame si pentru serviciul de televiziune prin cablu, firme luminoase, precum si alte venituri obtinute din orice sursa, in conditiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare furnizori internet si cablu la bloc ContSters363550 ContSters363550 M-am mutat de curind intr-un bloc ce are deja retele UPC si Telekom dar as dori sa-mi instalez Digi/RCS. Problema e ca administratorul refuza sa-si dea ... (vezi toată discuția)
Presedinte asociatie dksq dksq Buna ziua , locuiesc intr-un bloc unde rds-rcs nu are acoperire. Am fost la ei la casierie si am luat un acord care ar trebui semnat de presedintele ... (vezi toată discuția)
Conectare internet-conflict cu asoc de proprietari bodo_80 bodo_80 Buna seara, Ma lovesc de o rpoblema in alegera provider-ului de internet din bloc. Doresc sa imi instalez RDS&RCS si Presedintele Asoc de Proprietari nu ... (vezi toată discuția)