dksq a scris:
2 - dansa spune ca nu o pot sa o oblig eu sa imi semneze foaia aceea (acordul).
3 - Cei de la RDS pot veni sa instaleze reteaua (sa dea gauri prin bloc etc) pe baza semnaturilor obtinute de mine ? Fara a mai fi nevoie de stampila si semnatura presedintei asociatiei pe acel acord ?
Acest acord trebuie sa fie dat in urma incheierii unui contract intre asociatia de proprietari si operatorul de cablu.
La 31.10.2012 a intrat in vigoare Legea nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice care reglementeaza “condiţiile în care se realizează accesul pe proprietatea publică sau privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii ori mutării reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, modul de utilizare partajată a elementelor de infrastructură, precum şi unele măsuri privind construirea de reţele de comunicaţii electronice.”
Cred ca in viitorul apropiat asociatiile de proprietari trebuie sa aiba in vedere si prevederile acestei legi atunci cand isi dau acordul cu privire la accesul firmelor de comunicatii (telefonie, internet, cablu TV).
Ar fi bine sa descarcati legea si sa o parcurgeti. O gasiti pe siteul Agentiei Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (Ancom):
[ link extern ]