avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte asociatie

Buna ziua , locuiesc intr-un bloc unde rds-rcs nu are acoperire. Am fost la ei la casierie si am luat un acord care ar trebui semnat de presedintele asociatiei. Rds-ul are nevoie de stampila si semnatura pe acel acord pentru a putea efectua lucrari in acest bloc.
Am fost cu acea foaie la administratie , acolo presedinta a refuzat cu vehementa sa semneze acel acord , spunand ca daca nu-mi convine sa imi maresc abonamentul la UPC.
Am fost pe scara sa obtin si semnaturile vecinilor. Am obtinut 20 de semnaturi Pentru instalarea retelei , nici o semnatura contra , dintr-un total de 30 de apartamente. Restul de 10 apartamente nu au raspuns sau nu sunt locuite.
Am fost cu acele semnaturi la administratie si am fost refuzat la fel cu vehementa , cu amenintari ca va chema politia , pe motiv ca "e nevoie de 50% + 1 abonati la rds" ca sa semneze ea acea foaie. Lucru care este imposibil. Daca nu exista retea rds => nu exista nici abonati.
Ma tem ca dansa are o "intelegere" cu cei de la UPC de vreme ce doar ei lipesc reclame in lift si pe geamurile scarii.
Am vorbit si cu un reprezentant RDS , a spus ca va veni sa vorbeasca si el cu dansa , discutie la care voi lua si eu parte.
Intrebarile mele sunt:
- ce este de facut in caz ca dansa refuza in continuare sa semneze acel acord?
- se poate face undeva o reclamatie pentru a fi verificat daca dansa are vreo "intelegere" cu cei de la UPC
- este legal daca cei de la rds intra in scara si instaleaza reteaua pe baza semnaturilor stranse de mine ? au vreo acoperire in cazul in care dansa cheama politia ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: M. Gradinaru , utilizator 22:15, 29 Iunie 2013
1-Atentie sporita la afirmatii
Daca s-a invocat 50+1 din 30 de apartamente,si ati obtinut 20 de semnaturi pe cale de consecinta a fost obtinut mai mult de 50+1 dintre semnaturi
2-Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa comunice temeiul legal al refuzului de semnare tabel in conditiile existentei semnaturilor solicitantilor
3-Poate sa cheme politia ,care nu se implica in astfel de situatii
4-Greu de precizat daca intelegerea dintre presedinta si operatorul mentionat de dvs,are forma materializata palpabila in document,astfel incat autoritatile sa ia act de conventia dintre cei doi...
1 - m-am referit ca 50% + 1 din totalul de 30 de apartamente.
2 - dansa spune ca nu o pot sa o oblig eu sa imi semneze foaia aceea (acordul).
3 - Cei de la RDS pot veni sa instaleze reteaua (sa dea gauri prin bloc etc) pe baza semnaturilor obtinute de mine ? Fara a mai fi nevoie de stampila si semnatura presedintei asociatiei pe acel acord ?
4 - banuiesc ca se poate verifica pe facturi, daca are reduceri...

In cazul in care refuza si la urmatoarea intalnire cu mine si reprezentantul rds , ce ramane de facut ?
dksq a scris:

2 - dansa spune ca nu o pot sa o oblig eu sa imi semneze foaia aceea (acordul).
3 - Cei de la RDS pot veni sa instaleze reteaua (sa dea gauri prin bloc etc) pe baza semnaturilor obtinute de mine ? Fara a mai fi nevoie de stampila si semnatura presedintei asociatiei pe acel acord ?


Acest acord trebuie sa fie dat in urma incheierii unui contract intre asociatia de proprietari si operatorul de cablu.
La 31.10.2012 a intrat in vigoare Legea nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice care reglementeaza “condiţiile în care se realizează accesul pe proprietatea publică sau privată în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii ori mutării reţelelor de comunicaţii electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, modul de utilizare partajată a elementelor de infrastructură, precum şi unele măsuri privind construirea de reţele de comunicaţii electronice.”
Cred ca in viitorul apropiat asociatiile de proprietari trebuie sa aiba in vedere si prevederile acestei legi atunci cand isi dau acordul cu privire la accesul firmelor de comunicatii (telefonie, internet, cablu TV).
Ar fi bine sa descarcati legea si sa o parcurgeti. O gasiti pe siteul Agentiei Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (Ancom):
[ link extern ]


Si daca presedinta refuza in continuare sa faca un acord cu cei de la rds? Totusi am semnaturile vecinilor , peste 50% din ei au semnat ca sunt de acord. Nu este un abuz din partea ei? Nu o pot reclama undeva?
Operatorul de cablu trebuie sa transmita asociatiei o solicitare in vederea obtinerii acordului pentru a i se permite accesul in condominiu. Solicitarea o poate trimite recomandata, cu confirmare de primire.
Avand in vedere ca exista deja un alt operator care furnizeaza servicii, asociatia nu poate sa acorde drepturi exclusive acestuia din urma. De asemenea, nu poate sa se opuna exercitarii dreptului de acces altor solicitanti, iar conditiile trebuie sa fie nediscriminatorii fata de toti operatorii.
In ceea ce priveste reclamatia, va puteti adresa comitetului asociatiei, serviciului specializat din primarie sau Agentiei Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (Ancom), dar cel mai indicat ar fi sa discutati cu presedinta avand legea in fata (154/2012 – art.de la 10 la 14).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Instalare furnizori internet si cablu la bloc ContSters363550 ContSters363550 M-am mutat de curind intr-un bloc ce are deja retele UPC si Telekom dar as dori sa-mi instalez Digi/RCS. Problema e ca administratorul refuza sa-si dea ... (vezi toată discuția)
Cablare bloc rcs rds terentetalharu terentetalharu Buna seara, Sunt președintele unei asociații de proprietari, am câțiva vecini care vor sa devina abonați RDS RCS dar și câțiva cârcotași care sunt ... (vezi toată discuția)