Avem o hotarare judecatoreasca definitiva in care un proprietar este obligat sa achite catre Asociatia de Proprietari sume diferite care reprezinta cote de intretinere, cheltuieli de judecata si fondul de reparatii.
Proprietarul , care este recalcitrant, doreste sa achite mai intai cotele de intretinere si apoii la final cheltuielile de judecata si fondul de reparatii.
Doreste sa achite numai in ordinea aceasta el nefiind de acord cu cheltuielile de judecata si fondul de reparatii.
Temerea noastra este ca atunci cand va achita cotele de intretinere noi nu vom mai incasa cheltuielile de judecata si fondul de reparatii.
Daca se intampla lucrul acesta ce ne mai ramane de facut avand in vedere ca nici nu stim unde lucreaza ca sa incercam sa-i punem o poprire.
Ce ne sfatuiti si daca avem dreptul de a hotari noi asociatia de proprietari cum facem retinerea si in ce baza.
Va multumim.
Ii incasati proportional....intretinere si penalizarile aferente.Daca va da 500 pt luna ianuarie,de ex..ii taiati intretinere 350 si penalizarile aferente lunii respective.Nu este dupa cum vrea proprietarul.Fondul de reparatii este prins in intretinere.Puteti sa-i scrieti pe chitanta la ce reprezinta cei 350 lei -intretienere +fond reparatii.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@noilul,,
Pe acest forum s-a mai discutat acest aspect
Daca vrei cu adevarat sa afli si alte pareri trebuie sa deplasezi discutia pe Google si dai o cautare cam asa: Ordinea in care se pot face plati la as. proprietari
O sa gasesti o multime de discutii pe aceasta tema. Va adaptati la una dintre ele si o aplicati la voi in asociatie.
Va atrag atentia ca dupa ce va stabiliti o metoda, la nivelul com. executiv trebuie sa va intocmiti o asemenea procedura, decideti acest lucru intr-o sedinta a com. executiv, intocmiti o Decizie si o afisati la avizierul asociatiei sa o afle toata lumea si o aplicati in practica.
Daca omul dvs. nu intelege aceste chestiuni (mai ales ca aveti in mana o hot. judecatoreasca), il chemati la sediu, ii explicati cum stau lucrurile si ca daca nu vrea sa achite de buna voie, o sa va adresati unui executor judecatoresc. In acest caz, debitul se va majora cu pretentiile/comisionul ex. jr. - care va fi incasat primul. Daca ii convine aceasta metoda - dvs. asociatia o sa recuperati in mod sigur suma pusa in executie, treptat, asa cum va stabili ex. jr.