avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Activitate josefina.bulgaru

Activitate josefina.bulgaru

Instanta mi-a dat dreptate...asadar curaj mamicilor, cereti-va drepturile.
Instanta spune ca dreptul la munca nu poate fi ingradit, si obliga unitatea militara la plata indemnizatiei cu luarea in calcul a tuturor veniturilor impozabile realizate anterior nasterii copilului. Motivarea este foarte curat si explicit facuta, chiar ma mira ca un jurist (cel de la unitate) n.a putut vedea lucrurile de maniera asta, care de altfel, sunt atat de clare. Timp pierdut...nervi...poate ar trebui mers si pe daune morale...sa se invete minte...imi pare rau insa ca nu plateste el ....tot unitatea ar trebui sa plateasca. In toata povestea asta cine a avut de pierdut...noi si unitatea/ministerul, deci nu si-a asumat nimic, nici comandantul unitatii, nici juristul...de ce sa mai studieze ei legea...mai bine au dat NU si lasa prostii sa se zbata...ca asa-i la noi.
au luat totusi in calcul perioada in care nu a fost in concediu de maternitate, insa pentru perioada in care a fost in concediu de maternitate i-au luat in calcul doar venitul obtinut de la ei.
precizez ca certificatul medical l-a prezentat doar unitatii militare, de unde a si lipsit fizic....la angajatorul privat... a continuat munca, intrucat o putea face de la domiciliu...
ma rog... poate vrea sa-mi raspunda cnv...
se pare ca raspunsul a venit... si nu-mi este favorabil...nu vor lua in calcul veniturile obtinute de la angajatorul civil... o sa vad si motivatia probabil maine... va tin la curent. cert este ca am nevoie de consultanta juridica ...poate si un avocat... sfatuiti-ma!

-editare date personale-
in a treizecea zi de la decizia de acordare a indemnizatiei ...am facut contestatie...pt ca nu mi-au luat in considerare veniturile de la cealalta societate, fara vreo explicatie scrisa....justificand doar ...."dupa ce vom primi punct de vedere de la esalon o sa redecidem asupra cuantumului indemnizatiei..." ; insa "punctul de vedere" intarzie... au din nou timp la dispozitie sa raspunda contestatiei... oare cat sa astept pana sa ma adresez instantei.... credeti ca sunt indreptatita?
am inteles... dar eu sunt interesat daca c.a.r. ul poate primi acesti 2%., in calitatea mea... pot incuraja persoane sa depuna acest formular 230, dar sunt indreptatit? Poate intra el in categoria unui ong?

george-neagu a scris:

Nu salariatul decide atunci cand depune formularul 230 cum vor fi folosite in cadrul ong-ului aceste venituri ci comitetul de conducere al ong.

Sunt presedintele unei case de ajutor reciproc institutie financiara nebancara si vreau sa-mi spuna cineva daca pot sa redirectionez cu formularul 230 acesti 2% din impozitul pe salariu (eu, ceilalti membri sau poate chiar oricine altcineva) in scopuri clar definite ... acordarea sprijinului necesar soluţionării unor probleme medico-sociale deosebite sau ajutoare de deces?
si asta pentru ca, cel probabil aveti, deja un job cu norma intreaga, pentru ca altfel cred ca se platesc taxe aferente unui brut de 1900 (va spun asta...fara a fi specialist....atentie... poate ne raspunde totusi cnv avizat)
Răspuns la discuția Revisal si contractul de mandat
multumesc...dar parca tot nu e clar.... o sa reformulez...
Suntem in situatia de-a avea un presedinte al C.A.R. cu contract de mandat cu o indemnizatie lunara bruta de 800 lei si un salariat-contabil cu contract individual de munca, timp partial 2 ore/zi, cu un salariu brut de 1200 lei/luna.
Avand in vedere ca si unul si celalalt au venituri de la un alt angajator, unde lucreaza cu norma intreaga-functie de baza, va rog sa-mi confirmati ca taxele datorate pentru acest job secundar se calculeaza raportat la aceste sume: 800 respectiv 1200 lei si nu la salariul minim brut pe economie.
Multumesc!
Răspuns la discuția Revisal si contractul de mandat
In regula... vis-a-vis de taxele datorate...?
1. Daca lucrez cu contract de mandat la un CAR (IFN) si sunt remunerata cu o indemnizatie lunara bruta de 800 lei - trebuie sa am contractul de mandat inregistrat in REVISAL?
2. Se platesc toate taxele ca si pentru un salariat pentru acesti 800 lei, avand in vedere ca este job secundar, norma este de 2 ore/zi, avand in vedere ca la jobul principal am un venit brut de 3000 lei ?
3. Daca as fi avut un contract individual de munca (as fi fost salariat), taxele ar fi fost aceleasi (avand in vedere- job secundar,timp partial,venit brut la job de baza peste min brut pe economie), ori se aplica taxele ca pentru minim brut pe economie si la acest job secundar?