avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cadru militar si indemnizatia pentru crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cadru militar si indemnizatia pentru crestere copil

Sunt cadru militar (subofiter MApN) si mamica de 55 de zile...pe 07 feb 2018 am intrat in CCC. Am solicitat, prin raport, indemnizatia la unitatea militara si am atasat la acesta si adeverinta de venit de la o firma privata la care am lucrat cu Contract de munca (norma intreaga, programul fiind flexibil si putand lucra de la domiciliu) 5 luni inainte de nastere, din aug pana in decembrie (luna nasterii copilului). Unitatea insa nu a luat in calcul adeverinta de venit, motivand ca nu s-au intalnit cu aceasta situatie si au cerut "Esalonului" un punct de vedere. Pana atunci insa, au eliberat Decizia tinand cont doar de venitul realizat la ei. Trebuie precizat ca cca 80 de zile inainte de ziua nasterii am beneficiat de concediu prenatal si marea lor problema este "cum de-am putut eu lucra la o societate civila fiind in concediu prenatal- la unitate este camp electromagnetic la limita admisa le-am raspuns, pe cand la privat puteam lucra de acasa, iar contractul de munca si fisa postului confirma foarte clar acest lucru -le-am prezentat de altfel si pe acestea la solicitarea lor. Mi-au solicitat si dovada platilor contributiilor la stat de catre angajatorul privat si aprobarea comandantului sa desfasor alte activitati- le-am avut pe toate, insa tot in defavoarea mea au eliberat Decizia de plata. Ce e de facut?
in a treizecea zi de la decizia de acordare a indemnizatiei ...am facut contestatie...pt ca nu mi-au luat in considerare veniturile de la cealalta societate, fara vreo explicatie scrisa....justificand doar ...."dupa ce vom primi punct de vedere de la esalon o sa redecidem asupra cuantumului indemnizatiei..." ; insa "punctul de vedere" intarzie... au din nou timp la dispozitie sa raspunda contestatiei... oare cat sa astept pana sa ma adresez instantei.... credeti ca sunt indreptatita?
Instantei de judecata va adresati dupa ce primiti solutia la contestatie.
se pare ca raspunsul a venit... si nu-mi este favorabil...nu vor lua in calcul veniturile obtinute de la angajatorul civil... o sa vad si motivatia probabil maine... va tin la curent. cert este ca am nevoie de consultanta juridica ...poate si un avocat... sfatuiti-ma!

-editare date personale-
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
au luat totusi in calcul perioada in care nu a fost in concediu de maternitate, insa pentru perioada in care a fost in concediu de maternitate i-au luat in calcul doar venitul obtinut de la ei.
precizez ca certificatul medical l-a prezentat doar unitatii militare, de unde a si lipsit fizic....la angajatorul privat... a continuat munca, intrucat o putea face de la domiciliu...
ma rog... poate vrea sa-mi raspunda cnv...
Instanta mi-a dat dreptate...asadar curaj mamicilor, cereti-va drepturile.
Instanta spune ca dreptul la munca nu poate fi ingradit, si obliga unitatea militara la plata indemnizatiei cu luarea in calcul a tuturor veniturilor impozabile realizate anterior nasterii copilului. Motivarea este foarte curat si explicit facuta, chiar ma mira ca un jurist (cel de la unitate) n.a putut vedea lucrurile de maniera asta, care de altfel, sunt atat de clare. Timp pierdut...nervi...poate ar trebui mers si pe daune morale...sa se invete minte...imi pare rau insa ca nu plateste el ....tot unitatea ar trebui sa plateasca. In toata povestea asta cine a avut de pierdut...noi si unitatea/ministerul, deci nu si-a asumat nimic, nici comandantul unitatii, nici juristul...de ce sa mai studieze ei legea...mai bine au dat NU si lasa prostii sa se zbata...ca asa-i la noi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale la finalizare contract pe perioada determinata fiind insarcinata shtelena shtelena Buna ziua! As avea mai multe intrebari de adresat. Sunt angajata pe perioada determinata, contractul sfarsindu-se de drept pe 15 sept. 2016 (presupun ca nu ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie cic Kitte Kitte Buna ziua. Pentru indemnizatia de CIC se ia in considerarea si compensarea de 15% primita pentru 6 saptamani in timpul prenatalului ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Concediu 126 zile onthespot onthespot Potrivit OUG nr.148/2005, perioadele in care s-a beneficiat de concedii şi indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, potrivit legii, intra in ... (vezi toată discuția)