Buna ziua, as dori sa stiu care ar fi pasii de urmat pentru modificarea statutului unei asociatii pentru a largi putin sfera de activitate. Am inteles ca este necesar sa se redacteze un statut actualizat, care trebuie atestat de un avocat. In cate exemplare? Iar apoi cu ce documente trebuie sa mergem la judecatorie si cam cat ar dura procedura? Multumesc!
Buna ziua! Daca un ONG include pe site-ul sau o sectiune de donatii cu cardul cu sume fixe (5 lei, 10 lei, 15 lei, etc) se considera activitate economica? Multumesc!
Buna seara! Nu stiu daca am ales forumul potrivit, insa sper sa pot gasi aici raspuns la intrebarea mea... Am inceput de curand sa planificam o serie de spectacole de teatru ale unor trupe din afara orasului. Practic, ceea ce vom face va fi sa inchiriem o sala de spectacol din oras si sa invitam trupele sa sustina reprezentatiile, urmand ca noi sa vindem biletele si sa ne ocupam de tot ce tine de organizare. Ceea ce nu am inteles insa este daca avem nevoie si de o autorizatie din parte ISU, in conditiile in care sala are sub 200 de locuri? Multumesc!
Buna ziua, as dori sa stiu daca ar fi legal ca o firma sa incheie contract de sponsorizare cu o asociatie, in conditiile in care administratorul firmei este si membru fondator si vicepresedinte al asociatiei? Mai exact, firma doreste sa organizeze un festival de teatru, urmand ca toate incasarile venite din bilete sa mearga catre asociatie, in vederea infiintarii unui centru cultural.
Sau ar fi fi posibil ca asociatia sa organizeze festivalul, considerandu-se activitate ocazionala de strangere de fonduri cu taxa de intrare care conform codului fiscal reprezinta un venituri scutite? Si daca da, asociatia ar mai datora si impozitul pe spectacol de 2% din contravaloarea biletelor vandute?