avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Donatii in sume fixe
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Donatii in sume fixe

Buna ziua! Daca un ONG include pe site-ul sau o sectiune de donatii cu cardul cu sume fixe (5 lei, 10 lei, 15 lei, etc) se considera activitate economica? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:16, 15 Aprilie 2018
Astea sunt venituri din donatii si sponsorizari, nu economice.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2018
george-neagu, moderator
Donatiile, inclusiv darurile manuale, colectele stradale si tot ce se mai califica dpdv judic drept donatie, indiferent ca sunt sume fixe sau variabile, NU sunt venituri din activitati economice ci venituri de tip non-profit, si conform legislatiei fiscale nu sunt impozabile.... Venit din activitate economica este cand se vand bunuri sau presteaza conta cost servicii....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate ong phill thomas phill thomas Bună seara! Aş dori nişte informaţii în legătură cu statutul unui ONG. - în ce situaţie se poate spune că un ONG are activitate economică sau ... (vezi toată discuția)
Autorizatie functionare asociatie non profit Sami124gg Sami124gg Buna ziua , Am o asociatie non-profit pe numele fetitei pe care am folosit-o pana acum doar pentru terapiile copilului meu. In statutul Asociatiei am trecut ... (vezi toată discuția)
Contracte sponsorizare adrianatereza adrianatereza Avem o asociatie non-profit ce are drept scop ajutorarea persoanelor in nevoie. Bugetul este constituit din donatiile membrilor și sponsorizări de la ... (vezi toată discuția)