buna seara !
se da urmatoarea problema :
am un frate minor 16 ani.
mama a decedat acum 2 ani, tata a decedat acum 3 luni in Spania.
el trebuie acum sa se scrie la liceu, am inceput sa pregatesc toate actele necesare pentru tutela in instanta dar nu o sa primesc nicio foaie mai devreme de septembrie.....cum pot proceda pentru a il inscrie pe fratele meu la liceu ?
Buna seara, am o intrebare.
Am avut 3 dosare penale, 2 pentru conducere fara permis iar unul pentru punerea in circulatie a numerelor iesite de uz.
Am primit pentru primul dosar 8 luni, pentru cel cu numerele am primit 6 luni + o treime a rezultat 1,8 luni. dosarul cu numerele a anulat hotararea primului dosar dar in aceelasi timp s-a solutionat si al 3 lea dosar tot pentru conducere fara permis anuland dosarul nr 1 nu nr 2, primind doar o treime a pedepsei peste cele 8 luni, rezultand 1 an is 1 luna. Acum cei de la probatiune au facut scrisoare pentru a contopi sentintele. Doamna de la probatiunea a primit si a 3 a hotarare (avand in total 2 hotarari active care anuleaza aceelasi dosar), a inaintat acea scrisoare catre judecatorie pentru a remedia situatia avand data pe 08/04/2021 dar dansa deja m-a chemat pentru ultima hotarare cum s-ar spune pe 15.03. am observat ca pe convocare este un numar mai mic de zile in folosul comunitatii decat cat ar fi fost toate 3 cumulate. Deci ea deja stie ce o sa se intample cu mine cum s-ar spune ? Banuiesc ca daca as fi fost pasibil de inchisoare mi-ar fi spus sa asteptam decizia si apoi sa vin. Mi-a explicat ca a mai avut cazuri cand a mers cu ambele decizii in paralel sau au fost contopite. Acum este trecut la "alte modificari ale pedepsei".
am inteles prin art 91 ca daca pedeapsa este de maxim 3 ani se poate dispune suspendarea ei. eu am fost de acord si cu munca in folosul comunitatii, iar de conduita nici nu s-ar pune problema. am facut niste prostii dar acum am propria familie
Iar aceste doua dosare se incadreaza la concursul de infractiuni ? Am citit legea dar sincer nu inteleg intru-totul, eu deja sunt condamnat pentru una dintre fapte.
sincer nu imi mai amintesc daca este vorba deja de aceeasi fapta din aceeasi zi s.a.m.d, dar ma voi uita sa ma lamuresc. Deci eu pot sa atac prin legalitatea actelor de urmarire ? Sincer nu imi permit un avocat, si daca as alege metoda simplificata de judecata prin recunoastere si regret fara sa atac, eu avand acele 8 luni cu suspendare care ar fi sansele sa primesc cu suspendare sau executare ? si cum pot evita sa primesc cu executare ?
Nu mi s-a numit niciun avocat inca, este primul termin, am avut termen inainte de pandemie cand am fost citat si am aflat cu o zi inainte de el, apoi s-a amanat pe motiv sa pregatesc apararea pentru ca Doamna Judecator mi-a inmanat rechizitoriul de la dosar pe care il avea dansa. Deci ca si cale de atac as putea invoca legalitatea actelor de urmarire ?
Eu pentru primul dosar Nr1 in care deja am fost condamnat primeam de fiecare data acasa orice act de la judecatorie, am primit si hotararea penala dar pentru acest dosar NR2 nimic niciodata. Nici macar nu apare pe jurisprudenta
"nicio persoană nu poate fi urmărită sau judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni, atunci când față de acea persoană s-a pronunțat anterior o hotărâre penală definitivă cu privire la aceeași faptă, chiar și sub o altă încadrare juridică".
Inteleg bine Domnul Avocat dar se prezinta fapta, prin fapta se intelege conducerea fara posedarea de permis de conducere, stiu la ce va referiti. Scrie negru pe alb pentru savarsirea unei infractiuni, infractiunea este conducerea fara permis.
va garantez ca nu am fost informat deloc. Nu am avut niciun motiv sa ma eschivez de la al doilea dosar. Am fost sunat cu o zi inainte de proces, si Doamna Judecator s-a intrebat cum de s-a intamplat asta iar procurorul prezent la caz a spus " probabil am ratacit noi ceva".