avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Activitate Elena2019

Activitate Elena2019

Va multumesc pentru indrumare!

Vom merge prin instanta, la primarie au spus ca nu au baza legala. Avand in vedere ca parintele care doreste recunoasterea nu mai are domiciliu in Romania, poate imputernici o ruda ca sa depuna cererea la Tribunalul Bucuresti sau este obligatoriu sa mergem la Tribunalul ultimului domiciliu?
Si aceasta cerere trebuie insotita si de formularul din link?
Va multumesc din nou!





Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen a scris:

M-am gândit că poate ați obținut și o pensie de întrețínere pentru copil prin acea hotărâre! În acest caz Jurisprudența nu este unitară.

Într-adevăr, art. 36 din Regulamentul (UE) 1215/2012 instituie regula potrivit căreia sunt recunoscute în celelalte state membre, de plin drept, fără a fi necesară vreo procedură specială, hotărârile judecătorești pronunțate într-un alt stat membru.
Mai mult, în problemele de drept în speță s-a aplicat și dreptul uniunii europene.

Însă fiind vorba despre custodia copilului, domeniu care nu a fost inclus în Regulament, în țară s-au pronunțat hotărâri de recunoaștere pe procedura prevăzută de art. 1095-1102 C. pr. civ., care reglementează, în principiu, procedura recunoașterii hotărârilor străine dintr-un stat NEmembru al Uniunii Europene.

Deci, faceți cum a zis colegul, mergeți mai întâi la Primărie!

La cererea oricărei părți interesate, instanța de origine emite certificatul, utilizând formularul prevăzut în anexa I, pe care o găsiți accesând următorul link:

[ link extern ]

La primarie au spus ca nu au baza legala. Ne-au indrumat catre pasapoarte doar cu hotararea apostilata si tradusa, insa nu am fost primiti din motiv de hotarare nerecunoscuta. Va scriu doar pentru informare, vom merge prin instanta. Va multumesc mult pentru ajutor!
Va multumesc pentru raspuns!
Va multumesc pentru raspuns! Merg la primaria Constanta si cer transcrierea hotararii (apostilate, traduse si legalizate). Ma puteti ajuta cu un numar de lege pe care sa il invoc? (mi-e teama ca ma vor "expedia" in baza unor motive si as dori sa ma pot "apara" si invoca elemente in sprijinul meu. MULTUMESC!
Buna ziua!
Succint situatia este aceasta::
- Copil nascut in Franta, certificat de nastere romanesc eliberat de Ambasada.
- Mama si tatal copilului nu au fost casatoriti civil.
- Hotarare judecatoreasca definitiva data in Germania prin care am custodia unica a copilului.
- Amandoi (parinte si copil) locuim in UE si doresc sa fac pasaport copilului.
- Ultimul meu domiciliu a fost la Brasov.
Intrebarea mea este: pot sa transcriu aceasta Hotarare privind custodia unica fara sa ma adresez instantei ci unei institutii (primarie, etc) printr-un imputernicit? Doresc sa fac pasaport copilului.

Va multumesc foarte mult pentru sprijin!!
Buna ziua!

Intr-o curte comuna cu 6 proprietari in baza legii 112 (situata in zona Sf. Vineri), unul dintre ei doreste sa concesioneze aproximativ jumatate din curtea comuna si sa isi ridice un bloc de p+1+2 retras.
Pentru asta a obtinut si un Certificat urbanistic (pentru ca avea un garaj in cadastru, insa fara acte) Acesta a fost considerat ca fiind proprietate si i s-a eliberat certificat pentru extindere locuinta).
AFI il sustine prin angajatii sai si spune ca nu e nevoie sa se ceara acordul celorlalti locatari, intrucat in speta de fata legea nu obliga.
Practic, noi ceilalti 5 proprietari am cazut in ghearele mafiei centrului vechi. Intuim ca se aplica reteta "fa blocul ca un proces dureaza mult si bine, iar ceilalti 5 sa zaca prin procese zeci de ani, sa vedem daca ii tine"
Am mers toti impreuna in audienta la seful institutiei (AFI) insa am fost stupefiati cum o institutie face zid in favoarea mafiei. Majoritatea angajatilor sustineau proiectul, iar de noi nu avea nimeni nicio apasare.

Un proprietar care era cel mai afectat, este in proces cu primaria si AFI.
Toti am dat declaratii notariale in favoarea lui.
Practic, facem corp comun insa nu stim cum ne putem apara ca blocul sa nu apara in curte, in situatia in care institutia statului s-a predat.
Am dori sa beneficiem de cate o bucata de curte fiecare, dar nu stim ce posibilitati de dobandire legala avem.
Puteti sa ne ajutati cu informatii privind modul prin care am putea sa avem fiecare cate o bucata din curte, corect, fara sa nedreptatim pe nimeni?
Va multumim!


Am depus
Răspuns la discuția Pensie alimentara copil major
Va multumesc foarte mult, e clar acum!
Buna ziua!
Am depus cererea in instanta pentru pensie de intretinere (de la tatal meu) in luna noiembrie 2017, iar instanta a acceptat cererea in infatisarea din 1 martie 2018, urmand sa puna concluzii, Data de la care tatal meu datoreaza pensia incepe cu luna noiembrie 2017 sau cu luna martie 2018? Adica as dori sa stiu daca imi voi incasa pensia si pe lunile in care a avut loc procesul, fara sa fi solicitat (pentru ca nu am stiut). Hotararea judecatoreasca se transmite la locul lui de munca sau trebuie sa ma ingrijesc personal de incasare? Va multumesc pentru ajutor!