avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Curte comuna Legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Curte comuna Legea 112

Buna ziua!

Intr-o curte comuna cu 6 proprietari in baza legii 112 (situata in zona Sf. Vineri), unul dintre ei doreste sa concesioneze aproximativ jumatate din curtea comuna si sa isi ridice un bloc de p+1+2 retras.
Pentru asta a obtinut si un Certificat urbanistic (pentru ca avea un garaj in cadastru, insa fara acte) Acesta a fost considerat ca fiind proprietate si i s-a eliberat certificat pentru extindere locuinta).
AFI il sustine prin angajatii sai si spune ca nu e nevoie sa se ceara acordul celorlalti locatari, intrucat in speta de fata legea nu obliga.
Practic, noi ceilalti 5 proprietari am cazut in ghearele mafiei centrului vechi. Intuim ca se aplica reteta "fa blocul ca un proces dureaza mult si bine, iar ceilalti 5 sa zaca prin procese zeci de ani, sa vedem daca ii tine"
Am mers toti impreuna in audienta la seful institutiei (AFI) insa am fost stupefiati cum o institutie face zid in favoarea mafiei. Majoritatea angajatilor sustineau proiectul, iar de noi nu avea nimeni nicio apasare.

Un proprietar care era cel mai afectat, este in proces cu primaria si AFI.
Toti am dat declaratii notariale in favoarea lui.
Practic, facem corp comun insa nu stim cum ne putem apara ca blocul sa nu apara in curte, in situatia in care institutia statului s-a predat.
Am dori sa beneficiem de cate o bucata de curte fiecare, dar nu stim ce posibilitati de dobandire legala avem.
Puteti sa ne ajutati cu informatii privind modul prin care am putea sa avem fiecare cate o bucata din curte, corect, fara sa nedreptatim pe nimeni?
Va multumim!


Am depus
In primul rand as vrea sa va spun ca sunteti foarte superficial in a prezenta situsatia cu terenulcare va apartine in cote parti.
RETINETI:
Concesiunea reprezintă contractul prin care una din părţi, numită concendent, transmite pe o perioadă determinată celeilalte părţi, numită concesionar, dreptul şi obligaţia de exploatare a unui bun, a unei activităţi sau a unui serviciu public, în schimbul unei redevenţe.

Noţiunea principală de care se leagă ideea de concesiune este aceea că bunul, respectiv lucrarea/serviciul care face obiectul concesiunii să fie parte din domeniul public al statului sau al unei unităţi adminstrativ teritoriale.
ORI: intreg terenul cladit si necladit care defineste imobilul de la adresa / indicata / este proprietatea comuna a acelor proprietari de apartamente in cote parti , conform suprafetei utile a fiecarui apartament.
Sfatul meu este sa apelati la un specialist topograf care sa va intocmeasca o documentatie topocadastrala de iesire din indiviziune.
Avand " cadastru pe garaj',, inseamna ca are un act in baza caruia s-a intocmit acel cadastru.
Discutia este mai ampla, pentru inceput faceti ce v-am sfatiuit.
Succes.

Ultima modificare: Vineri, 31 Mai 2019
BEJENARU PETRU, Expert judiciar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un garaj intabulat care initial era pe terenul primariei. ... tiberius76 tiberius76 Am un garaj intabulat care initial era pe terenul primariei. Terenul a fost retrocedat ulterior mostenitorilor celor care detineau terenul inainte de ... (vezi toată discuția)
Utilizare curte interioara comuna la bloc Vulpin Vulpin Buna ziua, Va scriu in legatura cu o situatie mai sensibila, pe care o voi descrie mai jos. Locuiesc intr-un bloc vechi, din 48\', cu o singura scara si o ... (vezi toată discuția)
Cumparare garaj fara cf ? garibaldi13 garibaldi13 Cine ma ajuta si pe mine cu un sfat ? Vreau sa cumpar un garaj construit pe un teren concesionat de la primarie . Are aut de constr. insa nu e intabulat. ... (vezi toată discuția)