avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un garaj intabulat care initial era pe terenul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un garaj intabulat care initial era pe terenul primariei. ...

Am un garaj intabulat care initial era pe terenul primariei. Terenul a fost retrocedat ulterior mostenitorilor celor care detineau terenul inainte de construcita blocurilor si garajelor din zona. Se poate vinde garajul fara teren? Am nevoie de acordul proprietarului terenului ? Acesta e plecat in strainatate de multi ani si nu am posibilitatea sa-l contactez.
Cel mai recent răspuns: tiberius76 , utilizator 17:34, 29 Noiembrie 2020
Verificati la DITL a primariei respective daca exista trecut vreun proprietar pentru terenul respectiv. Ati cumparat garajul, de la cine? Aveati o autorizatie de amplasare provizorie ! De unde stiti ca terenul a fost retrocedat ?
Stim cu siguranta cine e proprietarul.
Initial, proprietarii (niste frati, ca e o mostenire acum) primisera apartament in zona drept despagubire, iar cei care locuiau mai demult in zona stiu cine erau. Proprietarii s-au considerat insuficient compensati, si se pare ca au dat in judecata primaria. Au castigat, iar primaria le-a dat inapoi in proprietate maximul cat a putut sa le dea (tot terenul initial, cu exceptia celui de sub bloc si 5 m distanta de bloc). Pentru terenul de sub bloc side langa primaria a compensat cu alt teren. Nu cunosc cum de au reusit sa primeasca si apartament, si teren inapoi.
Au venit si au facut masuratori. O parte din garaje cad pe terenul privat, restul sunt in continuare pe terenul primariei.
Asta a fost acum cam 8 ani. Initial, toti cei cu garaje acolo am discutat cu proprietarul. El dorea sa ne vanda bucata intreaga de teren in solidar (cu tot cu alee acces, spatiul verde ramas langa bloc, teren de sub garaje). Proprietarii de garaj au dorit sa cumpere strict terenul de sub garaj si bucata cale de acces, individual, pentru fiecare garaj. Proprietarul nu prea a fost incantat de oferta. Dar, ulterior, n-am mai primit niciun feedback de la el. Si se pare ca acum nu mai e in tara de ani buni.
Deci, ceilalti proprietari de garaj nu doresc sa cumpere decat individual, cate o bucatice din teren, Proprietarul ar ramane cu o bucata de spatiu verde de cativa metri in spatele blocului, fara valoare comerciala, si nu a fost atunci de acord, dar acum nu mai avem nicio veste.
Eu nu sunt primul proprietar al garajului, dar am CF, am acte pe el, garajul are autorizatie. E legal. Intrebarea e daca pot sa-l vand altcuiva care il doreste (in cunostinta de cauza) sa-l cumpere? La jumatate de pret, sa zicem. Eu doresc sa ma mut cu totul din cartier, nu am ce face cu garajul.
Se poate vinde?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren retrocedat cu drum de acces auto, alei pietonale, terenul de sub garaje si utilitati in subteran BtheBest BtheBest Buna seara. Ca locuitori in zona centrala a unui municipiu resedinta de judet, ne-am \"trezit\" in 2017 ca o parcela de 1247 mp teren de langa blocul nostru ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare ori gradina suzyka suzyka In ultimile 3 saptamani un vecin de la scara alaturata ,de la parter,recent imbogatit si venit de peste hotare si-a construit balcon (cica are autorizatie pt ... (vezi toată discuția)
Din teren public, proprietate privata Hobitzi Hobitzi Am cerut acum câțiva ani ca o fâșie de pământ dintre casa mea și un alt teren neconstruit și neîngrijit să mi se vândă de către ... (vezi toată discuția)