avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Din teren public, proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Din teren public, proprietate privata

Am cerut acum câțiva ani ca o fâșie de pământ dintre casa mea și un alt teren neconstruit și neîngrijit să mi se vândă de către primărie,încercând astfel să obțin o normalitate cât de cât a zonei,pt. că pe fâșia respectivă se construiseră garaje și cocioabe de depozit ilegale,care în timp au devenit defapt niște ferme de șobolani și un service ilegal de mașini rupte aduse din occident.După multe fofilări,inițial pretinzând că nu se știe clar cine deține fâșia respectivă,primăria a emis o adresă,prin care stabilea că terenul este public,deținut de municipalitate și că pentru a rezolva situația neplăcută se vor demola construcțiile respective.După bunul obicei al primăriilor românești aceaste demolări se lasă așteptate de ani de zile.În momentul de față pe garajele respective au apărut niște anunțuri care susțin că fâșia este teren privat și să se elibereze spațiul de urgență.Conține și numărul de cf,si un nr. de telefon pentru contact,dar nu este emis de o autoritate,ștampilat sau cu semnături ori date oficiale.Ciudat este că anunțul apare și pe alte construcții care practic intră pe carosabilul neasfaltat al străzii paralele(fiind o fundătură bine-nțeles că s-au aflat șmecherași care să-și construiască și acolo practic pe capătul drumului).Știu,e haotic și nu reușesc să mă pun în clar cu povestea asta,dar voi fi nevoit să iau atitudine pentru că asta ar însemna teoretic ca cineva să-și delimiteze terenul luând o parte din strada mea și să-mi pună un gard în fața geamului practic....offf e așa de greu de descris.#-o Bun! Întrebarea mea este,cum se poate vinde proprietatea statului?Nu trebuia să am și eu posibilitatea de a o cumpăra(eu n-am cerut parte din stradă:frantic:
),pentru că se află în vecinătatea mea?Ce demersuri ar trebui să fac și la ce autoritate,să aflu situația clară?Nu mă deranjează s-o fi obținut altcineva,dar nu-mi miroase a bine și nu vreau să întâmpin neplăceri,am avut destule și până acum din cauza dezordinii administrative.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:51, 24 Iulie 2016

Stiu ca era o obligatie a primariilor sa faca inventarul bunurilor propr privata si publica, ale primariei, bineinteles, ma rog, UAT.
Daca ala are carte funciara deschisa, te duci la Cadastru- OCPI, si ceri informare.
De altfel, si la Primărie poți sa vezi ce s-a intamplat, o fi castigat vreunu prin instanta (retrocedare), sau s-o fi inteles cu primarul.

Oooo.Prevăd o ședere plăcută pe la cadastru în acest caz.Au registre și hărți din anii 1940.Retrocedare nu poate fi.Știu doar că terenul de care sunt despărțit de fâșia cu pricina avea un proprietar fantomatic,nimeni nu l-a văzut la față și vindea prin anunțuri și un afiș prin zonă terenul.Poate cel care a cumpărat-o să fi făcut o șustă cu primarul.Dar oricum,pt.mine nu bucățica de teren e importantă.M-aș bucura să o întrețină oricine,nu prea aveam ce face cu ea,o vroiam doar să scap de mizeria din jur.Dubioasă e doar forma terenului cu această nouă alipire,care practic mușcă din sfârșitul străzii,dacă e pe locul unora din garajele respective,care sunt actualmente pe carosabil.
Hobitzi a scris:
.În momentul de față pe garajele respective au apărut niște anunțuri care susțin că fâșia este teren privat și să se elibereze spațiul de urgență.Conține și numărul de cf,si un nr. de telefon pentru contact,dar nu este emis de o autoritate,ștampilat sau cu semnături ori date oficiale.Ciudat este că anunțul apare și pe alte construcții ..

Este posibil ca acel teren sa fie al primariei pentru ca si primaria are proprietate privata. Asa este posibil ca, in urma inventarieriii terenurilor din zona, sa apara aceste anunturi. Dati telefon la numarul afisat si vedeti cine va raspunde. Anuntati-i la telefon ca s-a intamplat ceva pe acel teren si-o sa vedeti cine vine sa vada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un garaj intabulat care initial era pe terenul primariei. ... tiberius76 tiberius76 Am un garaj intabulat care initial era pe terenul primariei. Terenul a fost retrocedat ulterior mostenitorilor celor care detineau terenul inainte de ... (vezi toată discuția)
Oameni ai strazii pe teren privat in fata blocului sim74 sim74 Noi ne-am mutat de curind intr-un complex nou si avem o multime de probleme, m-am gindit sa intreb aici pentru ajutor specializat. In fata blocului exista ... (vezi toată discuția)
Masuratoare cadastru mai mica decat cea reala(si cea din acte) mircea192 mircea192 Buna ziua Ma numesc D.M. si doresc sa achizitionez o casa prin Prima casa. Casa respectriva se afla in Bucuresti. In actele de proprietate apare valoarea ... (vezi toată discuția)