avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1802 soluții astăzi
Forum Activitate laura_lupu2002

Activitate laura_lupu2002

Buna ziua
Lucrez in mass media si acum 3 ani de zile am fost transferata la un compartiment la care programul de lucru se poate prelungi dupa ora 22.00 (au fost zile cand am terminat chiar la 24.00). Eu locuiesc la 30 km de firma. Am convenit cu firma sa-mi deconteze bonurile de benzina (300 lei) pentru a face naveta cu masina personala, intrucat nu exista ora fixa cand imi termin treaba.
Luna aceasta mi s-a comunicat ca nu mi se mai deconteaza naveta, iar eu i-am informat ca nu imi permit sa mai vin cu masina personala intrucat naveta m-ar costa peste 450 lei si voi face naveta cu microbuzul. Problema se pune ca ultimul microbuz pleaca la 20.30, eu trebuind sa-mi inchei activitatea la 20.00 pentru a putea ajunge la microbuz. Firma mi-a schimbat programul de lucru de la 12.00 - 20.00. Eu stiu sigur ca nu se poate termina activitatea pana la ora 20.00, intrucat au mai dat afara si niste colegi si volumul de lucru este mai mare. Intrebarea mea ar fi, pot sa am probleme la servici sa fiu trasa la raspundere pentru ca nu se termina lucrarile la timp?
chiar nu a inteles nimeni nimic din ce am comunicat?
Buna ziua
In anul 1995, bunicul, bunica si strabunica ne-au vandut un imobil (casa 2 camere + teren) prin contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere. In acest contract de vanzare cumparare bunicii ne vand nuda proprietate, iar strabunica ne transmite fara plata uzul fructul asupra imobilului.
In 2002 moare strabunica iar in 2005 moare bunica. O perioada de timp ne-am inteles foarte bine cu bunicul pana in 2008 cand ne-a dat in judecata (in luna martie) pentru rezolutiune contract pentru ca nu i-am fi acordat ingrijire si nu ne-am ocupat de inmormantarea bunicii. Bunicul a pierdut pentru ca noi am dovedit ca i-am dat intretinere si ne-am ocupat de inmormantarea bunicii. In 2008 inainte de a deschide el dosarul de rezolutiune am deschis dosar de partaj succesoral dupa defunca (bunica). De atunci bunicul nu mai comunica cu noi, presupun suparat din cauza procesului.
Dosarul de partaj a fost pe rol pana in februarie 2012 cand l-am inchis noi pentru ca, in fine s-au partajat bunurile dupa bunica si nu am vrut sa mai continuam pt ca obtinusem jumatate din averea bunicilor (nu intru in detaliile procesului - am rectificat certificat de mostenitor pentru ca nu era cum trebuie facut)
Daca am fi continuat, dupa expertizele topo si constrctii, ar fi trebuit ori ca bunicul sa locuiasca in jumatate de casa, ori sa ne dea o sulta destul de mare pentru a locui in toata casa (fac precizarea ca e vb de casa bunicilor nu de imobilul vandut noua). Noi am crezut ca e moral sa oprim procesul (am rezolvat partajarea darn u amcontinuat cu iesirea din indiviziune) pentru a fi de buna credinta, sa-i lasa batranetele linistite, sa nu il punem la cheltuiala, cu toate ca avem dreptul la mostenire.
In iunie 2012 ne-a deschis un nou proces de reziliere contract. Noi putem dovedi ca a refuzat intretinerea, noi ii platim apa, avem martori in acest sens si acte, el nevrand in ruptul capului sa vb cu noi.
Daca prin absurd i-ar da dreptate instanta,
cum ar putea sa-l repuna pe bunic in posesia imobilului vandut!!!!
avand in vedere ca: au fost 3 vanzatori, ne-am achitat de "treisferturi" din contract - dovedit de instanta ca ne-am ocupat de intretinerea lor si de inmormantarea bunicii" si strabunica ne-a transmis fara plata uzufructul pe imobil. Plus ca am investit foarte mult in acel imobil, la vanzare se putea locui intr-o singura camera, iar acum am transformat casa total, cu baie, bucatarie, imbunatatiri la gard, etc... in cursul a 17 ani...
Buna ziua
In anul 2008 mi s-a intocmit proces verbal pentru depasirea vitezei cu suspendarea permisului de conducere pe 3 luni. Am facut contestatie la Judecatoria Vrancea, in februarie 2008, solicitand judecarea in lipsa (eu locuind in Bacau- imi era greu sa ma prezint la toate termenele din proces). In iunie 2009 s-a terminat procesul la Tribunalul Vrancea intrucat facusem recurs. Mi s-a respins recursul si urma sa primesc sentinta civila acasa.
Ieri dimineata (martie 2012) am primit in posta adresa de la Politia Vrancea sa ma prezint la politia judeteana pentru predarea permisului intrucat a fost suspendat, adaugandu-se la suspendarea permisului pe 3 luni inca 30 de zile pentru ca nu am predat la timp permisul.
Cum este posibil ca dupa 3 ani de zile sa mi se ceara predarea permisului, desi eu nu am primit nici o sentinta civila (nici macar nu stiu ce scrie in aceea sentinta). Acum unde pot contesta decizia politiei din Vrancea? Sau cum trebuie procedat mai departe...
Răspuns la discuția anulare act notarial!?!?
un avocat ne-a spus ca notarul a gresit masa succesorala, s-a gresit la calcule.
B nu avea cum sa-si vanda ei si lui C cota ei din casa si teren (conf sentineti civile) (3/8 din 865 = 325 mp) acesti 325 mp sunt ai lui B mostenire de la tatal ei. sotul C mosteneste direct 5/8 din mostenirea lui B de la talai ei? nu-i revine fiicei D?
E considera ca ar fi trebuit la masa succesorala sa fie 1/2 din 340 (865 - 325 -200)
C mosteneste 5/8 din 340 = 130 mp
D mosteneste 3/8 din 340 + terenul mamei sale B (325) = 665
Aceste e calcul facut de avocat.
Răspuns la discuția anulare act notarial!?!?
Strabunica – A (mama bunicei)
Bunica – B
Bunicul – C
Fiica (bunicei si a bunicului, cu precizarea ca fiica e din alta casatorie) – D
Nepotul – E

In 1993 A + B obtin, prin sentinta civila (partaj), in indiviziune suprafata de 865 mp + o casa.

In 1994, A vinde, cu rezerva uzu fructului viager, sotilor B+C cota ei indiviza din cei 865 mp + casa,

In 1995 A + B + C vinde nepotului E suprafata de 200 mp : A transmite lui E , fara plata, uzufructul viager asupra suprafetei de 200 mp, iar cei doi soti B+C vand cotele lor indivize din nuda proprietate aceluiasi cumparator.

In 1999 A moare.

In 2005 B moare.

In 2007 se face partaj succesoral la Notar, intre C si D. Conform notarului masa succesorala este: ½ din 648.30 mp si cota de ½ din casa, D obtinand 3/4 din jumatate; celellalte cote de 1/2 din teren si constructii apartin lui C (sot supravetuitor)

E considera ca D primeste prea putin la partaj.


Răspuns la discuția anulare act notarial!?!?
Imi cer scuze, eu fiind din familie..., nu m-am gandit....
.imobil = casa
Strabunica doneaza iar bunicii vand nepotului cei 200 mp (ei avand acte v-c, cu uzul fruct...)

Intai moare strabunica acum 7 ani, iar bunica in 2005

Masa succesorala dupa bunica, moarta in 2005

Sotul supravetuitor mosteneste dupa sotia decedata un teren dobandit de aceasta prin mostenire?
Atunci la masa succesorala dupa bunica de ce nu a adus bunicul si un teren mostenit de el de la tatal lui?
Răspuns la discuția anulare act notarial!?!?
O luam cronologic. si cu metrii patrati pentru a putea intelege
Strabunica, impreuna cu bunica obtin prin sentinta judecatoreasca 800 mp cota parte in indiviziune plus un imobil dupa sotul, respectiv tatal decedat, deci strabunica 500 mp (5/8) bunica 300 mp (3/8) .
strabunica vinde partea ei indiviza din cei 800 mp si imobilul bunicii (casatorita cu bunicul - ea avand o fiica din alta casatorie) .
Strabunica, impreuna cu bunicii vand 200 mp nepotului.
strabunica moare, la fel si bunica.
Bunicul mai are si el un teren mostenire de la tatal lui care nu a fost adus la masa succesorala.

La masa succesorala au fost aduse 600 mp teren + imobilul, fiica obtinind 3/4 din jumatate (3/8) = 225 mp:(

Poate gresesc, dar stiam ca fiica trebuie sa mosteneasca direct de la mama ei partea indiviza a mamei. (adica 300 mp)
credeam ca la masa succesorala ar fi trebuit sa fie 500 - 200 (vanduti) = 300 mp
deci fiica sa aiba 300 (mosteniti direct) + 3/8 din 300 (112,5) = 412,5 mp, plus acelasi calcul pt imobil
Fac precizarea ca bunica si-a dorit ca tot ce are ea sa-i ramana nepotului, crescandu-l de mic, fiindu-i ca mama, dar ea a murit subit si de aici toate complicatiile. A fost intelegere intre nepot, fiica si bunic, s-a dezbatut mostenirea cum am aratat mai sus, s-a facut cadastru la comun, urmand sa se faca actele de v-c cumparare in acelasi timp (mama - fiu, bunic - nepot). Dar...bunicul nici nu vrea sa mai auda, nu o primeste pe fiica vitrega in curte, nu recunoaste ca ar trebui fiica sa obtina ceva de la mama ei...... are ganduri de insuratoare dupa numai 2 ani, in fine... Nu au fost aduse la masa succesorala nici un bun din imobil, nici un cotet, etc, fiica crezand in tatal vitreg ca face acte dupa dezbaterea mostenirii fiului ei, (nepotului).
Ce se poate face?
Nepotul are casa pe cei 200 mp de la bunici, toate sunt la comun, apa, gaz, curent. Nu au fost trase separat pt ca trebuia facute acte nepotului, acum daca bunicul nu face acte, noi riscam sa avem in aceesi curte niste straini, nici nu -i cunoastem rudele bunicului, poate sa ne taie curentul, apa, gazul, etc...Eu sunt sotia nepotului.

Buna seara
Sotia decedeaza si raman mostenitori sotul supravetuitor si fiica (care nu este trecuta pe numele lui)
Fiica merge cu tatal vitreg la notar sa dezbata mostenirea dupa mama decedata , normal ii revine 3/8 din masa succesorala. Masa succesorala este compusa dintru-un imobil si 600 mp teren. Fiica vrea sa faca acte de v-c fiului ei, dar tatal vitreg (bunicul) nu vrea sa faca impartirea.
Se poate anula (prin instanta) un partaj succesoral facut la notar, intrucat fiica mostenitoare considera ca sumele (metrii patrati ) nu corespund cu realitatea? Chiar daca acest act a fost semnat? Inainte de dezbaterea mostenirii a fost o intelegere “verbala” ca atat bunicul cat si mama sa faca acte nepotului.
Greseala in actul de la notar este ca notarul a pus la masa succesorala si 300 mp teren obtinuti de mama decedata mostenire de la tatal ei (printr-o sentinta civila de partaj succesoral). Trebuiau la masa succesorala sa fie doar 300 mp si imobilul.
Fiica nu mosteneste direct de la mama decedata o mostenire care e obtinuta de la tatal ei (chiar daca era casatorita)?
Multumesc anticipat!

Răspuns la discuția probleme uzul fruct
Contract de v-c
Strabunica trasmite cumparatorului (noua) fara plata uzufructul viager asupra suprafetei de teren de 200 mp + o anexa gospodareasca iar noi vanzatorii (bunicii) cotele noastre indivize din nuda noastra proprietate aceluias cumparator, proprietatea noastra cu privire la suprafata de teren 200 mp si anexei.
Cumparatorul urmeaza sa intre in stapanire de drept asupra bunurilor vandute incepad de azi..., iar in stapanire de fapt dupa decesul acestora.
Pe langa pret cumparatorul are obligatia de a-i intretine pe cei doi pana la sf vieti, intretinere si ingrijire ce consta in ingrijire, alimente, medicamente, ajutor in gospodarie, iar dupa decesul acestora, sa-i inmormanteze potrivit traditiei. ... Eu cumparatorul declar ca am luat la cunostinta despre situatia faptica si juridica, sunt de acord cu toate clauzele si fac aceasta dobandire pe riscul meu, fara a-i scuti pe vanzatori de GARANTIA DE EVICTIUNE ce s-ar ivi...." (ce-o fi insemnand)
Fac precizarea ca acea anexa noi am transformat-o intr-o casa de locuit 2 camere, baie, bucatarie, hol,cu foarte multe imbunatatiri.
Strabunica si bunica au murit (de inmormantare ocupandu-ne noi). Bunicul are casa lui cu o suprafata de 600 mp aferenta casei, casa noastra e lipita de a lui.
Noi (cumparatorii) avem doar obligatia de intretinere pentru bunic sau din acte rezulta ca bunicul are uzul fruct asupra casei noastre?
Dupa parerea mea, din acte nu rezulta ca bunicul ar fi uzufructant, din contra… SPER CA ACUM AM FOST MULT MAI EXPLICITA!
va multumesc frumos pentru raspunsuri!!! astept cu nerabdare!!!