avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat dupa 3 ani de la pronuntarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat dupa 3 ani de la pronuntarea sentintei civile!?

Buna ziua
In anul 2008 mi s-a intocmit proces verbal pentru depasirea vitezei cu suspendarea permisului de conducere pe 3 luni. Am facut contestatie la Judecatoria Vrancea, in februarie 2008, solicitand judecarea in lipsa (eu locuind in Bacau- imi era greu sa ma prezint la toate termenele din proces). In iunie 2009 s-a terminat procesul la Tribunalul Vrancea intrucat facusem recurs. Mi s-a respins recursul si urma sa primesc sentinta civila acasa.
Ieri dimineata (martie 2012) am primit in posta adresa de la Politia Vrancea sa ma prezint la politia judeteana pentru predarea permisului intrucat a fost suspendat, adaugandu-se la suspendarea permisului pe 3 luni inca 30 de zile pentru ca nu am predat la timp permisul.
Cum este posibil ca dupa 3 ani de zile sa mi se ceara predarea permisului, desi eu nu am primit nici o sentinta civila (nici macar nu stiu ce scrie in aceea sentinta). Acum unde pot contesta decizia politiei din Vrancea? Sau cum trebuie procedat mai departe...
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:44, 2 Martie 2012
decizia politie se poate contesta numai in baza legii contenciosului administrativ si in conditiile acesteia - procedura prealabila, etc etc.
trebuie retinut ca aceasta procedura nu suspenda de drept executarea sanctiunii a suspendarii permisului si ca va dura in jur de 2-3 luni de zile pina la solutionarea fondului.
Iar decizia instantei va constata ca nu s-a implinit prescriptia executarii sanctiunii complementare (5 ani) si deci masura politiei este legala.

dupa parerea mea personala, confirmata de prof Ursut de la Univ Babes (in monografia sa privind contraventiile) este ca decizia politiei este nelegala, insa asta se poate constata doar in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea suspendarii executarii sanctiunii maxu08 maxu08 un contravenient sanctionat cu suspendarea permisului auto ptr 90 de zile pierde recursul. Avind in vedere ca exercitarea contestatiei impotriva procesului ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - plangere respinsa drgkorn drgkorn Buna ziua, vin cu o problema legata de permisul de conducere. In 2012 mi s-a suspendat dreptul de a conduce pentru o perioada de 90 de zile ( depasirea ... (vezi toată discuția)
Am pierdut contestatie pv pt viteza de 101km/h in localitate cipri84 cipri84 buna,in febr 2008 am fost prins de radar,care era in mers, cu vit de 101 km in localitate;am contestat pv am pierdut dupa care am pierdut si la recurs iar de ... (vezi toată discuția)