Buna ziua
In anul 2008 mi s-a intocmit proces verbal pentru depasirea vitezei cu suspendarea permisului de conducere pe 3 luni. Am facut contestatie la Judecatoria Vrancea, in februarie 2008, solicitand judecarea in lipsa (eu locuind in Bacau- imi era greu sa ma prezint la toate termenele din proces). In iunie 2009 s-a terminat procesul la Tribunalul Vrancea intrucat facusem recurs. Mi s-a respins recursul si urma sa primesc sentinta civila acasa.
Ieri dimineata (martie 2012) am primit in posta adresa de la Politia Vrancea sa ma prezint la politia judeteana pentru predarea permisului intrucat a fost suspendat, adaugandu-se la suspendarea permisului pe 3 luni inca 30 de zile pentru ca nu am predat la timp permisul.
Cum este posibil ca dupa 3 ani de zile sa mi se ceara predarea permisului, desi eu nu am primit nici o sentinta civila (nici macar nu stiu ce scrie in aceea sentinta). Acum unde pot contesta decizia politiei din Vrancea? Sau cum trebuie procedat mai departe...
decizia politie se poate contesta numai in baza legii contenciosului administrativ si in conditiile acesteia - procedura prealabila, etc etc.
trebuie retinut ca aceasta procedura nu suspenda de drept executarea sanctiunii a suspendarii permisului si ca va dura in jur de 2-3 luni de zile pina la solutionarea fondului.
Iar decizia instantei va constata ca nu s-a implinit prescriptia executarii sanctiunii complementare (5 ani) si deci masura politiei este legala.
dupa parerea mea personala, confirmata de prof Ursut de la Univ Babes (in monografia sa privind contraventiile) este ca decizia politiei este nelegala, insa asta se poate constata doar in instanta.