un contravenient sanctionat cu suspendarea permisului auto ptr 90 de zile pierde recursul.
Avind in vedere ca exercitarea contestatiei impotriva procesului verbal si a recursului suspenda executarea sanctiunii, solutionarea recursului determina incetarea starii de suspendare.
intrebari:
1. incetarea starii de suspendare a executarii sanctiunii curge de la pronuntarea deciziei in recurs sau de la comunicarea acesteia (fata de contravenient)?
2. in cazul in care contravenientul nu preda permisul la BPR si este prins conducind masina la o perioada de timp mai mare de 120 de zile (90 zile sanctiunea initiala + 30 zile sanctiune ptr nepredarea permisului in 15 zile, cf legii) de la data la care decizia de recurs a devenit opozabila acestuia, poate sustine ca sanctiunea fusese deja executata (in perioada respectiva de 120 zile nu a fost prins conducind, deci politia nu poate dovedi contrariul) invocind faptul ca executarea sanctiunii nu este conditionata - nici de OUG nici de Regulament - de predarea permisului la politie.
3. se poate introduce o actiune in constatare prin care se va solicita constatarea executarii sanctiunii in conditiile mentionate la pct.2 - (adica a executat 120 de zile si nu a fost prins conducind masina in respectiva perioada)?
ceri cam multe ,din moment ce ai contestat pv si recursul acea perioda ai putut sa conduci autoturismul,termenul de suspendare curge de la data comunicarii hotararii instantei,faptul ca ai condus sau nu in acest termen e problema ta.
Perioada ptr care susţin executarea sanctiunii este de120 zile DUPA comunicarea deciziei de recurs, dacă contravenientul nu încasează o alta sanctiune care va anula susţinerea sa cum ca nu condus maşina in perioada respectiva.
Principalul argument este faptul ca executarea sanctiunii nu este conditionata de predarea permisului la Poliţie.
Comunicare ipj
cristian11
In urma cu 2 ani, am depus plangere impotriva unui proces verbal de contraventie rutiere...Prin februarie 2010 prin sentinta mi s-a respins plangerea ... (vezi toată discuția)