avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... incetarea suspendarii executarii sanctiunii
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

incetarea suspendarii executarii sanctiunii

un contravenient sanctionat cu suspendarea permisului auto ptr 90 de zile pierde recursul.
Avind in vedere ca exercitarea contestatiei impotriva procesului verbal si a recursului suspenda executarea sanctiunii, solutionarea recursului determina incetarea starii de suspendare.
intrebari:
1. incetarea starii de suspendare a executarii sanctiunii curge de la pronuntarea deciziei in recurs sau de la comunicarea acesteia (fata de contravenient)?
2. in cazul in care contravenientul nu preda permisul la BPR si este prins conducind masina la o perioada de timp mai mare de 120 de zile (90 zile sanctiunea initiala + 30 zile sanctiune ptr nepredarea permisului in 15 zile, cf legii) de la data la care decizia de recurs a devenit opozabila acestuia, poate sustine ca sanctiunea fusese deja executata (in perioada respectiva de 120 zile nu a fost prins conducind, deci politia nu poate dovedi contrariul) invocind faptul ca executarea sanctiunii nu este conditionata - nici de OUG nici de Regulament - de predarea permisului la politie.
3. se poate introduce o actiune in constatare prin care se va solicita constatarea executarii sanctiunii in conditiile mentionate la pct.2 - (adica a executat 120 de zile si nu a fost prins conducind masina in respectiva perioada)?

mersi,
Cel mai recent răspuns: maxu08 , utilizator 08:14, 9 Iulie 2010
ceri cam multe ,din moment ce ai contestat pv si recursul acea perioda ai putut sa conduci autoturismul,termenul de suspendare curge de la data comunicarii hotararii instantei,faptul ca ai condus sau nu in acest termen e problema ta.
Perioada ptr care susţin executarea sanctiunii este de120 zile DUPA comunicarea deciziei de recurs, dacă contravenientul nu încasează o alta sanctiune care va anula susţinerea sa cum ca nu condus maşina in perioada respectiva.

Principalul argument este faptul ca executarea sanctiunii nu este conditionata de predarea permisului la Poliţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis de conducere dupa 3 ani! Route66 Route66 Buna ziua, Cum scriam in titlu, iata ca se poate in Ro, politia rutiera \"descopera\" un proces-verbal dupa 3 ani si ma instiinteaza ca mi se suspenda dreptul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat, eu sunt plecat din tara DarXyde DarXyde Pe scurt, sunt plecat din tara de ceva mai bine de un an in UK. Mai ieri tocmai am primit o instiintare acasa in Romania, prin care sunt anuntat sa predau ... (vezi toată discuția)
Recurs la contestatie proces verbal depasirea limitei de viteza Florin111 Florin111 In speta mi s-a facut proces verbal pentru depasirea limitei de viteza cu peste 50 km/ora pe care l-am contestat in instanta ,iar pe fond ,desi necomunicata ... (vezi toată discuția)