avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate Robert1980

Activitate Robert1980

Răspuns la discuția Neplata pensie alimentara
Atat timp cat pensia a fost folosita pt cresterea minorei in toti acesti ani ...fara a contribui cu alte ajutoare din partea tatalui..iar acum nu ia mai acordat nimic pt k a locuit la bunicii paterni .unde este moralitate.? Minora a revenit la mama pt k a vazut k nu are sustinere paterna atat financiara cat si sufleteasca.scuze pt abatere dar tatal nu a avut niciodata un servici stabil. Situatia aceasta a fost o scutire pt el ca ("parinte)"

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Legal DA
Moral, atata timp cat minora a locuit cu bunicii paterni, NU!

Tatal nu a platit pensie alimentara timp de 5 luni pt k minora in varsta 17 ani a ales sa locuiasca cu bunicii din partea tatalui in acest timp el fiinnd plecat din tara.minora sa reintors la mama.minora a fost incredintata mamei de la varsta de 4 ani.tatal poate fi reclamat pt neplata pensie alimentara?
Am cumpărat o hota care a functionat 5 zile .am dus produsul la magazinul de unde lam cumpărat .a fost trimis la reparat și l-au returnat după 18 zile lucrătoare în stare deplorabila și nu funcționa corespunzător. Nu mai arata ca nou.prezenta zgaraieturi..lipiri cu silicon.l-am returnat de 7 zile... aștept reparare din nou.dacă vine la fel apelez ANPC. sau cer inlocuire?
Sunt căsătorit legal de 5 ani.am cu sotia un copil de 2.6 ani.soția are un copil de 16 ani din alta casnicie.cine are dreptul in caz de divort la minorul de 2.6 ani.menționez k nu avem locuință pe nume comun amândoi fiind luați în spațiu de mama mea cu adresa de buletin. inclusiv minora soției din cealaltă căsătorie. Mentionez k locuim în apartamentul sorei mele fără a plăti chirie.eu pot obtine custodie parentala ținând cont k soția nu are un domiciliu stabil și are un serviciu cu contract determinat .cu un salariu minim .plus minorul din prima casatorie care beneficiaza de o pensie alimentara de 200 lei +alocatie stat.
Noi stăm impreuna de 11 ani adică am avut grija și de copilul sotiei din cealaltă căsătorie.
Sunt divortata de 10 ani iar copilul mi_a fost incredintat Tatal e plecat din tara.minora în varsta de 16 ani nu mai vrea sa locuiască cu mine pt ca o cert..motive minore.:nu este ordonata ...nu se spală pe dinți. etcetera. Vrea sa locuiască la bunicii paterni. Ca sa ramana cu mine imi pune conditii: precum sa o las afara cand vrea ea...
Bunicii sunt de partea ei iar tatăl la fel.Tatal are o situație financiara precara și cred ca e o scutire pt el sa nu mai plătească pensie alimentara.ceea ce nu mă interesează. Oricum in toți acesți ani a participat la creșterea minorei doar cu aceasta pensie care este minima.rar ceva în plus.de sărbători. Minora vrea sa locuiască la bunici pt ca acolo nu e controlata de nimeni.pot face ceva impotriva acestora.?
Ce este de făcut în aceasta situatie?