avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensie alimentara

Tatal nu a platit pensie alimentara timp de 5 luni pt k minora in varsta 17 ani a ales sa locuiasca cu bunicii din partea tatalui in acest timp el fiinnd plecat din tara.minora sa reintors la mama.minora a fost incredintata mamei de la varsta de 4 ani.tatal poate fi reclamat pt neplata pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:49, 28 Ianuarie 2020
Buna seara,
Legal DA
Moral, atata timp cat minora a locuit cu bunicii paterni, NU!
Atat timp cat pensia a fost folosita pt cresterea minorei in toti acesti ani ...fara a contribui cu alte ajutoare din partea tatalui..iar acum nu ia mai acordat nimic pt k a locuit la bunicii paterni .unde este moralitate.? Minora a revenit la mama pt k a vazut k nu are sustinere paterna atat financiara cat si sufleteasca.scuze pt abatere dar tatal nu a avut niciodata un servici stabil. Situatia aceasta a fost o scutire pt el ca ("parinte)"

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Legal DA
Moral, atata timp cat minora a locuit cu bunicii paterni, NU!

Buna seara,
Cat timp a locuit la bunicii paterni i-ati platit minorei pensia de intretinere LEGALA la care avea dreptul?
Cred ca NU
Acolo e moralitatea!
Exact aceasta ar fi apararea daca l-as reprezenta in instanta si va spun, am 80% sanse sa castig!
Ultima modificare: Marți, 28 Ianuarie 2020
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minorul vrea sa locuiască la bunicii parentali Robert1980 Robert1980 Sunt divortata de 10 ani iar copilul mi_a fost incredintat Tatal e plecat din tara.minora în varsta de 16 ani nu mai vrea sa locuiască cu mine pt ca o ... (vezi toată discuția)
Decesul parintelui ralu_2008 ralu_2008 ce se intampla in cazul decesului parintelui caruia i-a fost incredintat un minor prin hotarare judecatoreasca de divort? minorul poate fi incredintat spre ... (vezi toată discuția)
Neintelegere asupra educatiei copilului nicoletagh nicoletagh Buna ziua, In urma casatoriei cu fostul sot a rezultat un copil minor, care anul acesta trebuie sa inceapa scoala. Exercit impreuna cu tatal minorei ... (vezi toată discuția)