avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Activitate 200p

Activitate 200p

Multumesc de raspuns . Legat de perioada de prescriere , imi puteti spune mai multe ?
Buna ziua ,
Este posibil ca o persoana ( fost administrator a unei firme a carei parti sociale au fost cesionate )sa fie acuzata de evaziune fiscala ulterior primirii unei sentinte definitive a procesului de faliment de la curtea de apel Bucuresti prin care se mentioneaza exonerarea acestei persoane de la plata oricarui debit , ramanand in sarcina noului administrator acest lucru
in urma succesiunii , mi-a revenit o cota parte ( atat mie cat si fratelui meu ) din apartamentul parintilor mei , in urma decesului tatalui meu .
Acum , as dori sa donez aceasta parte fratelui meu ( sau sa vand , inca nu ne-am inteles ).
Se poate face fara prezenta mamei mele la notar ?
Răspuns la discuția divort
Daca ambele parti sunt de acord ca bunurile sa se imparta in mod diferit , mai mult la mama ?
mai trebuie dovedita contributia mai mare a vreuneia din parti ?
Răspuns la discuția DONATIE PROPRIETATE
Nu acesta este scopul : de a-l scoate de sub urmarirea creditorilor ( nu se pune problema de asa ceva ) , ci doar de donatie , de a sti ca , la majorat , va intra in posesia totala a bunului . Doar ma intrebam , daca cumva , vor aparea in viitor anumite litigii, in care poate intra unul dintre parinti , ea va risca sa piarda proprietatea ?
Eu vreau doar siguranta copilului . Multumesc .

Cornelia Dayes a scris:

Ipoteca este un act de dispozitie. Eu am spus ca veti continua sa faceti acte de administrare, pentru cele de dispozitie (in mod legal echivalente cu instrainarea) veti avea nevoie de incuviintarea instantei.
Daca terenul este ipotecat acum, el nu se poate dona decat cu acordul creditorului. Daca nu este ipotecat dar incercati prin donatie sa-l scoateti de sub urmarirea creditorilor intr-o procedura de executare silita, trebuie sa stiti ca un astfel de act poate avea multe consecinte negative. Si in orice caz, creditorii au la dispozitie o actiune speciala prin care pot cere desfiintarea actelor incheiate in frauda lor si intoarcerea bunurilor in patrimoniul supus urmaririi. Deci este absolut nerecomandata donatia facuta cu acest scop

Răspuns la discuția DONATIE PROPRIETATE
Eu ca parinte mai pot ipoteca proprietatea ? Sau mai rau : mai poate fi proprietatea subiect al vreunei garantii , executii silite ? Proprietatea mai este privita ca fiind a mea din acest punct de vedere ?
Vreau sa ii donez fiicei mele un teren ce imi apartine . Ea este inca minora .
In ce masura dreptul de proprietate ii revine ei pana la majorat ? Eu mai am vreun " drept de proprietate asupra lui "

Daca firma , un SRL, si a schimbat asociatii si implicit administratorul , in ce masura mai este acum vechiul administrator raspunzator ptr activitatea firmei de dinainte de preluare ?