Buna ziua, am primiti si eu o comunicare de la hotararea civila, care este definitiva. De la Trubunalul Giurgiu. As vrea sa imi schimb si eu numele de fata ai nu stiu daca pot legaliza aceste acte sau trebui sa mai astept altceva. Nu sunt sigura. Si unde ar trebui sa imi legalizez actele, la Bolintin Vale unde am avut prima infatisare unde am avut depus actele de divort sau la tribunalul Giurgiu unde a dat aceasta decizie definitiva?
Ce se intmpla data perintele care a primit consimtamantul celuilalt parinte sa iasa din tara cu minorul, si merg la notar, aceasta declaratie este valabila pe o prioada de3 luni, ce se intampla daca acel parinte care iese cu copilul din tara nu va veni in dupa acea perioada de timp. Si anume peste acele 3 luni. Ce poate face celalat parinte in acest caz, sau ce se poate intmpla, mai exact? Iti mai poti vedea copilul sau nu?
Buna ziua, am un copil in varta de 4 ani jumate, am divortat de fostul sot, custodia copilului este exercitata de ambi parinti, doar ca locuinta la mine ca mama. Tatal isi cere drepturile, doreste sa stea cu ea, sa o ia in vizita. Eu si actualul sot ne gandeam sa plecam in strainatate pe o perioada de 3/4 luni de zile la munca prin-o cunostinta(cumnata mea). Si eu am vb cu fostul sot ca am vrea sa plecam, si ca sa lasa in grija sa, fata, acesta doreste acest lucru, si anume sa mergem la un notar si sa ii incredintez fata pe o anumita perioada de timp, iar dupa acea sa semnam amandoi, la fel si el sa isi asume responsabilitea pe toata aceata perioada. Ce repercursiuni ar putea sa aibe semnatura mea? Exista pobilitatea ca acesta sa ma de-a in judecata de abandon sau sa nu mai mi-o dea deloc? Imi este putin teama. Nu as vrea din nou sa ajungem in tribunal.
Răspuns la discuția
Civil
Multumesc de sfat! Voi face acest lucru.
Buna seara, am si eu o intrebare. Daca in dosarul pe care il am pe rol cu fostul meu sot (am si o fetita in urma casatoriei 4 ani), am divortat, in urma violentei exercitate in prezenta copilului, (fizica, verbala, psihica, umilinta), am apelat la o asociatie de protectie a mamei si a copilului(am stat 1 an si jumatate intr-un centru ,,Asociatia Casa Ioana", acestia m-au ajutat cu o locuita si acte pt diverse necesitati,(gradinita pt copil ca sa pot sa ma angajez, alocatia pe numele meu si mai multe de genul acesta), am obtinut un ordin de protectie pe 6 luni, mentionez ca am avut in acel timp mesaje de amenintare cu moartea si cu urmarire si foarte multe cuvinte jugnitoare. Acesta a icalcat ordinul de protectie apropiindu-se de mine dupa terminarea procesului pe care il avusesem in acea perioada, urmarindu-ma si hartiundu-ma pe strada( mi-a smuls telefonul luandu-mi cartela din acesta si plecand cu ea). Eu am intentat dosarul de divort la Bucuresti 4 de unde apatin dupa buletin( judecatoria Bolintin-Vale a dat urmatorul verdic : sa revin la numele de fata anterior purtat, ca fostul sot sa fie decazut din drepturile parintesti, sa nu mai aibe nici un contat de nici un fel cu copilul si sa ramana ca acesta sa ii plateasca in favoarea copilului o pensie alimentara in valoare de 500 de lei pana la varsta de 18 ani. In schimb aceasta decizi a fost contestabila. Acesta a facut apel la Tribunalul Giurgiu (de care apartine acesta), si dupa mai mult de 5 amanari consecutive sa dat un verdict. Ca acesta a aibe deptri comune cu mine doar ca copilul va sta la mine. Nu stiu ce sa fac? Este un om violent fara scrupule care e capabil de orice. La cine as putea sa aplez? Ce sa fac? O sa i se dea si ore de vizita , iar eu nu stiu ce ar trebui sa fac. Mentionez ca in momentul de fata locuiesc cu chirie in Bucuresti. Din toate punctele de vedere sunt bine si pot sa imi cresc copilul, sa ii ofer ce are nevoie. Va rog, sfatuiti-ma ce sa fac? Acesta nu mai lucreaza cu forme legale, sa nu i se puna oprire pe salariu , acesta nu mi-a platit pensie alimentara din urma, are toate cheltielile judecatoresti de plata . Ce se poate face in cazul acesta?