Mulțumesc.
Știu că se efectuează expertiză medicală pentru că am avut problemele cu DGASPC Sibiu și am rezolvat prin tribunal.
Acum, la instanță trebuie să duc și (incă) minorul de la primul termen ( pentru a evita o eventuală amânare) sau nu e obligatorie prezența acestuia și este in funcție de solicitările instanței?
De asemenea, dat fiind faptul că implinește 18 ani in decembrie, mă adresez instanței pentru minori, sau ,,adulți"? Până in noiembrie când va trebui să depunem dosarul pentru certificatul de handicap la ,,adulți" aș vrea să avem situația rezolvată.
Geanina DRIAN a scris:
În aceste condiții, puteți solicita punerea sub interdicție judecătorească, prevăzută de Codul Civil:
Ocrotirea interzisului judecătoresc
Art. 164
Condiţii
(1) Persoana care nu are discernământul necesar pentru a se îngriji de interesele sale, din cauza alienaţiei ori debilităţii mintale, va fi pusă sub interdicţie judecătorească.
(2) Pot fi puşi sub interdicţie judecătorească şi minorii cu capacitate de exerciţiu restrânsă.
Se formulează o cerere la Judecătoria de care aparțineți, la care se anexeză actele medicale.
Se va efectua și o expertiză medicală în cadrul procesului.