avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Mătușa mea, proprietara unică a unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Mătușa mea, proprietara unică a unui apartament, ...

Bună ziua.
Mătușa mea, proprietara unică a unui apartament, ne-a lasat prin testament (făcut încă înainte de 1990) mie și unei nepoate, apartamentul respectiv, instituind prin testament si o clauză de uzufruct pentru o altă persoană. După un timp ea s-a căsătorit cu persoana respectivă si au trăit împreună timp de patru ani, apoi ea a decedat. Soțul supraviețuitor a decedat și el zece ani mai târziu, în 2016. Acesta a avut un fiu dintr-o altă căsătorie anterioară
La succesiune trebuie să ia parte și fiul acestuia, sau urmașii lui, sau doar numai eu si cu nepoata inclusă în testament?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:13, 7 Februarie 2021
Doar dvs si nepoata.
Uzufructul a fost viager, asta însemnând că s-a stins la decesul persoanei.
Multumesc. S-a stins chiar dacă ar fi fost căsătoriți mai mulți ani...adică 5-6 ani? Notarul mi-a spus că intră la moștenire și urmașul acestuia, avut din prima căsătorie...
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Durata căsniciei nu are absolut nicio relevanță.
Dreptul de uzufruct este viager. Nu se moștenește.
În schimb, soțul își moștenește soția (adică o cotă din partea nepoatei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copii delia pop delia pop Buna ziua! Sunt căsătorită, iar soțul meu a mai fost căsătorit și are un copil din fosta căsnicie. Noi acum avem un copil împreună. Înainte de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu concubinul apartament pe numele meu, concubinul vrea ... georgetteivonna georgetteivonna Probleme cu concubinul Apartament pe numele meu, concubinul vrea sa fie sigur ca daca mor eu inainte, fiica mea nu-l da afara din casa. Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)
Drept de succesiune Valentina-cta Valentina-cta Buna ziua, tatal meu a cumparat un apartament in 1980, inainte de casatorie, si a pus ca urmas in caz ca i se intampla ceva pe o nepoata. Apartamentul a fost ... (vezi toată discuția)