avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1528 soluții astăzi
Forum Activitate doncristiano

Activitate doncristiano

Instalatie alcool pe proprietatea cumparata

Am cumparat recent o proprietate pe care anterior vecinul a facut o mica instalatie industriala de produs alcool fara autorizare.
S-a inteles cu fostul proprietar si astfel a avut permisiunea sa ridice constructia.
Nu stiam ca acolo exista aceasta instalatie cand am cumparat.
Care sunt pasii pentru a-l determina sa evacueze constructia si instalatia?
Cum pot face acest lucru intr-un mod amiabil inainte de a apela la cai legale?

Doresc acest lucru in primul rand pentru ca ma pot trezii ca vine politia si ma acuza incorect pe mine ca produc alcool ilegal si sa ma aresteze intrucat se afla pe terenul meu. Nu vreau sa detin sau sa folosesc o astfel de instalatie.

Mersi

Cu stima
Donoiu C
Mersi pentru raspunsuri.


Atata timp cat un proces dureaza foarte mult nu as dorii aceasta cale intrucat mi-ar bloca constructia.
Ce se intampla daca pur si simplu imi iau terenul inapoi fara sa mai discut in prealabil cu vecinul si fara sa mai deschid actiunea de granituire?.
Salut

Am un teren cu latime de 11.5 m pe care am amplasata o casa a carei limita stanga este la cota 11m. Dupa casa imi mai raman astfel 0.5m.
Terenul si casa au fost cumparate in 2013.
Intre mine si vecinul din stanga nu exista gard iar acesti 0.5 metri de dupa casa i-a incorporat vecinul acesta punand pavele peste. Acum am inceput constructia unei case noi cu extindere pe alianiamentul celei vechi.
Am nevoie de acei 0.5m pentru a putea desfasura lucrarile de constructie insa vecinul s-ar putea sa fie dificil.
CF-ul in extenso imi arata acei 0.5m ca fiind ai mei. Cred ca prima masuratoare de cadastru s-a facut prin 2011 cu ocazia unei dezmembrari si in masuratorile aferente cei 0.5 metri apar ca fiind ai mei.
Inclusiv pe niste planuri pe hartie mai vechi de zeci de ani acei 0.5m apar ca fiind tot la mine.
Daca ii iau inapoi punand gard exista vreo posibilitate ca vecinul suparat si rauvoitor sa imi blocheze contructia spunand de fapt ca acei 0.5m nu sunt ai mei si apoi sa ceara anularea autorizatiei de constructie pe motiv ca, casa ar devenii pe calcan iar eu nu am cerut permisiunea dansului sa fac extinderea?.
Stiu ca atunci cand se fac lucrari pe calcan trebuie permisiunea vecinului insa la mine nu era cazul fiindca casa nu e pe calcan ci exista o distanta de 0.5m pana la limita conform masuratorilor anterioare de cadastru.

Va multumesc.
pana la urma s-a rezolvat cu o doamna notar, asta dupa ce 2 dintre asistentii dumneaei m-au adus la disperare.
Deci puteti pune intr-o procura mai generala:
administrarea si conservarea tuturor bunurilor si intereselor mele.
si mai multe imputerniciri specificate express una sub alta.

.................. imputernicesc prin prezenta pe Y... sa ma reprezinte în faţa oricăror persoane fizice şi juridice, precum şi în faţa autoritătilor publice putand face tot ceea ce va crede de cuviinţă pentru administrarea si conservarea tuturor bunurilor si intereselor mele.
Mandatarul meu ma va reprezenta la Centrul Judetean X al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura ? APIA , pentru depunerea si completarea cererii unice de plata pe suprafata si a oricaror tip de documente stabilite de APIA in vedere obtinerii de finantare.
Mandatarul meu ma va reprezenta la Ministerul Mediului filiala X si la alte autoritati ale statului in vederea obtinerii de finantare .....
Mandatarul meu ma va reprezenta în faţa oricăror persoane fizice şi juridice, precum şi în faţa autoritătilor publice in vederea incadastrarii si intabularii imobilului proprietate personala situat in X.
Prezentul mandat este gratuit şi valabil 10 de ani sau până la revocare expresa in conditiile art. 2031, art. 2032, art. 2033 Cod Civil.
În îndeplinirea prezentului mandat, mandatarul meu are puteri depline fara ca nimeni sa-i poata opuna vreo impreziciziune sau imperfectiune si va semna în numele meu şi pentru mine, oriunde va fi necesar, semnătura sa fiindu-mi opozabilă.
Da deci noul cod civil stipuleaza ca cel general trateaza doar acte de conservare si administrare.

Art. 2016 noul cod civil Întinderea mandatului Mandatul cu reprezentare Contractul de mandat
CAPITOLUL IX
Contractul de mandat
SECTIUNEA a 2-a
Mandatul cu reprezentare
Art. 2016
Întinderea mandatului
(1) Mandatul general îl autorizeaza pe mandatar sa efectueze numai acte de conservare si de administrare.
(2) Pentru a încheia acte de înstrainare sau grevare, tranzactii ori compromisuri, pentru a se putea obliga prin cambii sau bilete la ordin ori pentru a intenta actiuni în justitie, precum si pentru a încheia orice alte acte de dispozitie, mandatarul trebuie sa fie împuternicit în mod expres.
(3) Mandatul se întinde si asupra tuturor actelor necesare executarii lui, chiar daca nu sunt precizate în mod expres.



ASADAR DOMNI NOTARI FAC UN ABUZ intrucat nu vror nici sa imi scoata pasajele din procura mea care sunt afectate de punctul 1. de mai sus.

Deci conform punctului 1 domnii notari trebuiau sa imi indice care sectiuni din procura mea generala trebuiau scoase conform punctului 2, insa nu s-a intamplat asa ci am primit un refuz din start fara sa mai stea la discutii.

Cei doi notari care m-au refuzat sunt Claici si Graur, insa sunt sigur ca majoritatea celor din Timisoara m-ar refuza scurt.
Precizez ca in urma cu 2 ani si mai mult poate, la acelasi notar, acelasi tip de procura dar cu alt mandant mi-a fost autentificat fara sa mi se zica ca nu se poate.
Deci mama va pleca din tara pentru o perioada mai lunga si in lipsa vrea sa-l mandateze pe tata printr-o procura mai generala. 2 notari din TM mi-au zis ca noul cod civil nu mai permite procuri generale ci pentru fiecare motiv in parte care se iveste.
Este legal asa ceva?

Iata modelul mai jos:

PROCURÃ


Subsemnata X, născută la data de X, în comuna X, judeţul X, domiciliată în mun. TIMISOARA, str. X, bl. X, sc.X, ap.X, judeţ TIMIS, posesoare a cărţii de identitate avand codul numeric personal X, împuternicesc prin prezenta pe Y, născut la data de Y, în localitatea Y, posesor al cărţii de identitate avand codul numeric personal Y pentru a mă reprezenta în faţa oricăror persoane fizice şi juridice, precum şi în faţa autoritătilor publice şi judecătoreşti, în vederea susţinerii şi apărării drepturilor şi intereselor mele, putând lua, după libera sa apreciere, orice măsuri în legătură cu îndeplinirea tuturor actelor de administrare, conservare şi dispoziţie a drepturilor mele, privind toate bunurile mele mobile si imobile, sa plătească orice sumă de bani ce datorez, atât ca impozite şi taxe, cât şi cu orice alt titlu, sa primeasca si sa ridice orice suma de bani sau bunuri care mi se cuvin.
Totodată, mandatarul meu mă va reprezenta în faţa instanţelor judecătoreşti de orice grad, asistat la nevoie de un avocat ales la libera sa apreciere, va înainta orice acţiune va socoti ca fiind utilă apărării intereselor mele, o va susţine, restrânge sau retrage, va propune şi administra probele necesare, va uza de orice cale de atac prevăzută de lege împotriva hotărârilor ce se vor da şi va încasa orice sume de bani ce se vor stabili că mi se cuvin din aceste hotărâri, va face apeluri, recursuri, revizuiri, contestaţii, intervenţii, chemări în garanţie, cereri reconvenţionale, recuzări, etc., va face cereri de perimare, conexări, declinări de competenţă, de închidere şi redeschidere a dosarelor, va invoca excepţii sau mijloace de apărare, va primi citaţii, somaţii, sentinţe, decizii şi va semna pentru ele acolo unde este necesar, va invoca excepţii sau mijloace de apărare, va lua termene în cunoştinţă, va cere comunicări de acte, va chema şi va răspunde la interogatorii, va deferi jurământ şi îl va accepta sau referi, va cere proba cu martori, verificarea de scripte şi expertize, se va înscrie în fals, va cere învestirea cu formulă executorie a hotărârilor rămase definitive şi le va primi învestite, va primi şi executa orice titlu definitiv cerând, va face somaţii, notificări şi comandament.
Mandatarul meu ma va reprezenta la Centrul Judetean X al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura – APIA filiala X, pentru depunerea cererii unice de plata pe suprafata si a documentelor stabilite de APIA.
Mandatarul meu este împuternicit să cumpere în numele meu orice fel de bunuri mobile sau imobile, plătind preţul si semnând actele în formă autentică sau chitanţă.
Prezentul mandat este gratuit şi valabil până la revocarea sa expresă, iar în baza lui, mandatarul meu va face tot ceea ce va crede de cuviinţă pentru apărarea si administrarea intereselor mele.
În îndeplinirea prezentului mandat, mandatarul meu va semna în numele meu şi pentru mine, oriunde va fi necesar, semnătura sa fiindu-mi opozabilă.

Redactată şi editată/dactilografiată în ... exemplare, la ....................................................
astăzi, data autentificării.



MANDANT




Răspuns la discuția debransare colterm tm
Asta e ca si cum as vrea sa schimb abonamentul de pe Vodafone pe Cosmote si nu mi se da voie pt ca Vodafone e vaca de stat buna de muls. Bun sa zicem ca le stric comfortul celorlalti(care ar platii mai mult) insa oricum se plateste si dc esti deja debransat intr-un bloc fara repartitoare cum sunt eu si platesc partile comune si se doreste sa ni se impuna in aceste zile in plus un procent intre 10% si 30%(cam asa zice FALT) din caldura sa se imparta la toti(datorita tevilor din subsol).

Deci nu te las sa te debransezi ca strici comfortul dar dc esti debransat deja tot platesti. Pai si atunci ce previn domnii???

Deci e clar o incalcare a dreptului de alegere. COLTERMUL va devenii un agent imobiliar la anul cand se va trezii ca va putea executa o gramada de oameni pt neplata.

Mie unul mi se pare si fortarea unui monopol prin interzicerea dreptului de anulare a unui contract.

LEGE nr. 161 din 12 iulie 2010
pentru modificarea art. 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului si a Legii nr. 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori.
ART. I
Articolul 84 din Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 224 din 24 martie 2008, se modifica si va avea urmatorul cuprins:
“Art. 84. – Dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept. Drepturile partilor referitoare la o justa despagubire nu vor fi afectate in cazul denuntarii unilaterale.

[ link extern ] /

Deci Ladislau eu zic sa studiezi putin legile si sa mergeti la un avocat sa intrebi ce sanse aveti de castig. A si cand vor dorii si vecinii sa se debranseze la anul veti recupera de la ei cheltuielile de proces altfel nu le veti permite accesul la teava de gaz.
Cine a fost primu oul sau gaina?
Eu zic ca problema pleaca de la sistemul CET care are tevi neizolate cum trebuie sau sa se dea o lege care sa permita locatorilor cu si fara centrale sa plateasca izolarea tevilor astfel incat sa nu mai fie obligati cei fara centrale sa plateasca pierderile.