Art. 2016 noul cod civil Întinderea mandatului Mandatul cu reprezentare Contractul de mandat
CAPITOLUL IX
Contractul de mandat
SECTIUNEA a 2-a
Mandatul cu reprezentare
Art. 2016
Întinderea mandatului
(1) Mandatul general îl autorizeaza pe mandatar sa efectueze numai acte de conservare si de administrare.
(2) Pentru a încheia acte de înstrainare sau grevare, tranzactii ori compromisuri, pentru a se putea obliga prin cambii sau bilete la ordin ori pentru a intenta actiuni în justitie, precum si pentru a încheia orice alte acte de dispozitie, mandatarul trebuie sa fie împuternicit în mod expres.
(3) Mandatul se întinde si asupra tuturor actelor necesare executarii lui, chiar daca nu sunt precizate în mod expres.
.................. imputernicesc prin prezenta pe Y... sa ma reprezinte în faţa oricăror persoane fizice şi juridice, precum şi în faţa autoritătilor publice putand face tot ceea ce va crede de cuviinţă pentru administrarea si conservarea tuturor bunurilor si intereselor mele.
Mandatarul meu ma va reprezenta la Centrul Judetean X al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura ? APIA , pentru depunerea si completarea cererii unice de plata pe suprafata si a oricaror tip de documente stabilite de APIA in vedere obtinerii de finantare.
Mandatarul meu ma va reprezenta la Ministerul Mediului filiala X si la alte autoritati ale statului in vederea obtinerii de finantare .....
Mandatarul meu ma va reprezenta în faţa oricăror persoane fizice şi juridice, precum şi în faţa autoritătilor publice in vederea incadastrarii si intabularii imobilului proprietate personala situat in X.
Prezentul mandat este gratuit şi valabil 10 de ani sau până la revocare expresa in conditiile art. 2031, art. 2032, art. 2033 Cod Civil.
În îndeplinirea prezentului mandat, mandatarul meu are puteri depline fara ca nimeni sa-i poata opuna vreo impreziciziune sau imperfectiune si va semna în numele meu şi pentru mine, oriunde va fi necesar, semnătura sa fiindu-mi opozabilă.
~ final discuție ~