avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procura

buna ziua,
Am procura de administrare societate facuta de administratorul societatii. in baza acestei procuri am prezentat eu , in locul administratorului, actele societatii la un control de la finante. deci, asta inseamna ca am acceptat procura. nu vreau sa ma ocup in continuare de societate intru cat nu ma pricep. cum sa fac sa desfintez procura? sau cum se procedeaza sa nu fiu tras la rapundere pentru ca nu m-am ocupat.
Procura poate fi revocata numai de catre mandant prin declaratie data in forma autentica (la notariat).
dar de renuntarea mandatarului ai auzit?
Articolul 1552 din Codul civil reglementează modalităţile de stingere a mandatului.

De ce mai întrebaţi dacă ştiţi deja răspunsul?

Dacă aţi acceptat tacit mandatul, şi doriţi să renunţaţi expres, daţi o declaraţie în acest sens, ca să nu mai existe loc de interpretări ulterior.
nu ma intelegeti gresit, nu stiam, imi ajunsese pe la urechi expresia asta si doream sa mi-o explice cineva, se da declaratie tot la notar, la acelasi notar, asu se poate la altul?
doar persoana care v-a dat mandat prin procura poate anula actul la notariat.

Alte discuții în legătură

Inputernicire notariala pentru minor sperantagabi sperantagabi daca din eruare de consimtamint am semnat o declaratie notariala in carea au fost specificat ca unul dintre parinti poate calatori in anumite tari si cu ... (vezi toată discuția)
Despre procura alexx_29 alexx_29 am dat o copie de buletin unei persoane, si am primit o procura pentru a reprezenta respectica persoana la casa de pensii bucuresri despre care eu nu am avut ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita? lavi_1512 lavi_1512 Se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita si daca da, cum? Multumesc. (vezi toată discuția)