avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre procura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre procura

am dat o copie de buletin unei persoane, si am primit o procura pentru a reprezenta respectica persoana la casa de pensii bucuresri despre care eu nu am avut cuostiinta, in care se specifica ca in caz de deces, sai incadrare in munca, eu sa restitui sumele ce nu i se cuvin. Intrebarea este daca nu am semnat ca mandatar , aceasta procura se loveste de nulitate absoluta sau relativa?
Cel mai recent răspuns: ContSters14976 , utilizator 17:29, 26 Iunie 2010
Mandatul acesta, respectiv procura se semneaza doar de mandant.
Art. 1552

Mandatul se stinge;
1.prin revocarea mandatarului;
2.prin renuntarea mandatarului la mandat;
3.prin moartea, interdictia, nesolvabilitatea si falimentul ori a mandantului ori a mandatorului. (C. civ. 988, 1514, 1539, 1553 si urm.).

Mergeti la un notariat si faceti o renuntare la mandat, nu va poate obliga la ce ati spus dvs acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare, imputernicire evadne24 evadne24 Promitentul-vânzător A incheie cu promitentul-cumpărător B un antecontract de vanzare-cumparare a unui teren, in baza unei imputerniciri date de catre C, ... (vezi toată discuția)
Art. 71 din vechiul cod de procedura civila catavencu catavencu In vechiul cod civil, potrivit art. 1552 pct. 3 mandatul se stinge „prin moartea, interdictia, nesolvabilitatea si falimentul ori a mandantului ori a ... (vezi toată discuția)
Cum se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita? lavi_1512 lavi_1512 Se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita si daca da, cum? Multumesc. (vezi toată discuția)