avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... inputernicire notariala pentru minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

inputernicire notariala pentru minor

daca din eruare de consimtamint am semnat o declaratie notariala in carea au fost specificat ca unul dintre parinti poate calatori in anumite tari si cu intenti ascunse de catre acest sot sa stipulat in declaratie ca poate calatori in orice ALTA TARA nu am observat la semnarea declaratiei si la interval de trei saptamini misa adus la cunostinta de catre sot ca este stipulat si acea clauza am facut plingere la instanta si am specificat aceste aspecte - se poate sa numi dea cistig de cuza daca am cerut sa se anuleza acea declaratie intru cit la semnare nu iam inteles bine intreg continutl si nu mai sunt deacort sa poata parasi tara insotit de minor in nici un caz avind in vedere ca am semnat acea declaratia la timpul respectiv si acum nu mai sunt deacort dupa aflarea ca sste stipulata si acea clauza SI IN ORICE ALTA TARA va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters213050 , utilizator 19:04, 28 August 2011
In proportie de 99,9 % instanta va admite actiunea si va dispune revocarea procurii. Insa mai sunt si instante restul de 0,1% care va pot respinge cererea ca fiind inadmisibila.
Potrivit art.1552 Cod civil mandatul se stinge prin:
- revocarea mandatului-
prin renuntarea mandatarului la mandat
- prin moarte.
Potrivit art.1553 mandantul poate, cand voieste, revoca mandatul si constrange, la caz, pe mandatar sa-i remita inscrisul de imputernicire.Din textele de lege sus citate, rezulta ca revocarea expresa a mandatului nu trebuie sa imbrace o anumita forma si ca se poate face numai in fata notarului, ar fi considerentul ce atrage inadmisibilitatea.
Ultima modificare: Duminică, 28 August 2011
ContSters213050, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita? lavi_1512 lavi_1512 Se poate anula un act de imputernicire de catre persoana imputernicita si daca da, cum? Multumesc. (vezi toată discuția)
Mandat exclusiv gygy83 gygy83 Buna seara, Sper sa ma poata ajuta cineva in legatura cu intrebarea mea. Un sportiv semneaza un mandat exclusiv cu un reprezentant al unei agentii sportive ... (vezi toată discuția)
Contract de mandatar, cu mandatarul decedat ciprianj ciprianj Buna ziua! Am o intrebare. O persoana are un contract de mandatar pentru o alta. Mandantul, a decedat. Mandatarul continua sa folosesca contractul de ... (vezi toată discuția)