avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Activitate cymsf

Activitate cymsf

Multumesc pentru raspuns.
Doresc sa subliniez ca ambii soti sunt decedati, dezbaterea se va face doar intre surorile celor doi.
Buna ziua, am si eu o intrebare. Situatia este urmatoarea:
- Ambii soti au decedat si nu au avut copii. Fiecare a avut o sora.
- El a avut ca mostenire de la parinti niste pamant, pentru acesta fusese facuta succesiune impreuna cu sora lui.
- La dezbaterea succesorala dupa el si sotia lui, intra si acest pamant mostenit de el (adica sora sotiei lui are drept la el), sau acesta este mostenit doar de sora lui?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Revin cu aceeasi intrebare: se poate demonstra cumva ca renuntarea la cetatenia romana mi-ar cauza pagube materiale considerabile (de ex. pierderea dreptului la mostenire pt teren/casa sau imposibilitatea de a achizitiona apartament/casa/teren )?
Exceptie in legea olandeza exista, dupa cum am mentionat: daca se dovedeste ca pierderea cetateniei romane duce la pagube materiale considerabile, atunci pasaportul romanesc poate fi pastrat.
Aceasta dovada trebuie deci facuta pe baza legilor romanesti.
Exista ceva in legea romaneasca ce poate fi folosit in acest scop?
As dori sa aplic pentru pasaport olandez, deoarece locuiesc in Olanda de mai mult de 6 ani.
Problema este ca pentru aceasta trebuie sa renunt la pasaportul romanesc, deoarece Olanda nu permite dubla cetatenie.
Exista unele exceptii, printre care: demonstrarea ca renuntarea la cetatenia romana duce la o paguba materiala considerabila, de exemplu prin pierderea unui drept de mostenire.
Mentionez ca tatal meu este decedat de cativa ani, iar impreuna cu mama si surorile mele, am facut succesiunea de mostenire acum ceva timp.

As dori sa stiu daca pot demonstra ca prin pierderea cetateniei romane as suferi o paguba materiala considerabila (prin pierderea dreptului la mostenire sau din alte motive).

Multumesc anticipat!
Buna ziua, am nevoie de o procura eliberata la ambasada romaniei si trebuie sa furnizez eu continutul acesteia.
Situatia este urmatoarea: impreuna cu mama si surorile mele am mostenit o masina (pt care am facut deja succesiunea acum cativa ani) de la tatal meu care a decedat in urma cu cativa ani, iar acum dorim sa dam acea masina la casat prin programul Remat.
Eu si surorile mele dorim sa o imputernicim pe mama noastra sa foloseasca masina in acest program (si sa ii cedam dreptul asupra masinii).
Imi puteti spune, va rog, ce ar trebui scris in continutul procurii notariale?
Multumesc anticipat!