avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Activitate ionita_emil

Activitate ionita_emil

Se poate anula o cerere de chemare in judecata daca neregularitatile cerute de instanta au fost indreptate cu depasirea termenului de 10 zile, dar inainte ca acesta sa constate nulitatea cererii?

Nasta-Ana Purcaru a scris:

Buna ziua,
Declararea căi de atac de către partea adversă se poate verifica pe portalul instanțelor după introducerea numărului de dosar, sau prin intermediul dosarului electronic în măsura în care s-a constituit acesta.

Avocat Purcaru Nasta-Ana


Da, stiu asta, deocamdata nu apare nimic pe portal, asta inseamna ca prin posta electronica(email) sau fax nu a fost declarat, dar nu stiu inca daca a fost trimis prin posta, asta era dilema


„Hulea Ionuț-Marius” - Cabinet de Avocat a scris:

Bună ziua.
Depuneți cerere de legalizare a hotărârii, pe care instanța o va soluționa în câteva zile, iar când veți merge să o ridicați, fie vi se va elibera copia legalizată, fie vi se va comunica faptul că a fost depus recurs, prin poștă, cu data plicului și a înregistrării acestuia. Trebuie să aveți în vedere și faptul că hotărârea poate fi comunicată cu 1-2 zile întârziere (față de ziua în care ați primit-o dvs.), la partea adversă.
Cu stimă,
Av. Hulea Ionuț-Marius


Buna ziua, stiu ca suna ciudat sau pueril intrebarea, nu prea cunosc procedurile de comunicare prin posta... dar cum se verifica ca respectiva hotarare a ramas definitiva, astfel incat sa fie legalizata, in masura in care se poate ca posta sa intarzie si 2-3 saptamani?
Cum pot vedea daca partea adversa intr-un dosar a formulat recurs prin posta ?
In caz contrar, cat timp ar trebui sa astept pentru a avea garantia ca hotararea de la fond a ramas definitiva?
Am o actiune castigata in contencios administrativ si termenul in care se putea face recurs a expirat acum cateva zile. N-a fost transmis nici prin fax, nici prin email, iar daca hotararea ramane definitiva, trebuie publicata in MO.
Ideea e ca n-as vrea sa sun la partea adversa sa-i intreb daca au formulat, pentru ca mi-e ca dupa fac aranjamente cu postasul si pun o stampila mai veche si cu ocazia asta, ii repun in termenul de recurs
Avem 3 parti. Reclamant (X), Parat(y), intervenient accesoriu(z).
Instanta admite cererea de interventie in principiu a intervenientului Z printr-o incheiere interlocutorie.
Pe parcursul procesului, Intervenientul Z formuleaza o serie de exceptii in combaterea cererii de chemare in judecata si aparari pe fond.
Y nu formuleaza nicio aparare si nici nu depune intampinare.
Prin sentinta de fond, instanta de fond admite cererea lui X in contradictoriu cu Y , respingand exceptiile si respingand cererea de interventie a lui Z ca neintemeiata.
Paratul Y formuleaza recurs impotriva Sentintei de mai sus, solicitand reformarea sentintei in ceea ce priveste solutionarea exceptiilor invocate de Z. Intervenientul Z nu formuleaza recurs.

Intrebarea este urmatoarea: Reclamantul X este in drept sa formuleze recurs incident impotriva incheierii interlocutorii prin care s-a admis cererea de interventie a lui Z, dat fiind faptul ca solutionarea exceptiilor pe care le critica recurentul Y sunt invocate de acest intervenient?
Imi puteti spune procedura pt prelungire? multumesc
Am o problema foarte mare. Nu reusesc sa gasesc pe cineva care sa-mi faca proiectul de debransare pentru Radet astfel incat sa depun documentatia pana la data limita de 31 august.
1) Exista vreo cale legala prin care sa obtin o prelungire a acestui termen sau sa oblig Termoenergetica sa-mi primeasca proiectul dupa acest termen?
2) Ce se intampla daca ma debransez ilegal? In afara de acea amenda de 1000 de lei?
Sunt disperat pentru ca nu vreau sa raman fara caldura si iarna aceasta. Va multumesc anticipat.
Buna ziua! Azi am patit ceva ce nu credeam ca o sa apuc sa vad in instante. o actiune avand ca cerere de suspendare a actului administrativ, s-a judecat fara niciun fel de documentatie administrativa. Eu practic nu stiam daca pot invoca motive noi de nelegalitate in functie de aceasta?
1) Ce motiv de recurs este incident in cauza ?
2) Este posibil sa se judece o cerere de contencios administrativ in lipsa oricarei probe?
Multumesc pt raspuns. o intrebare mai am, consilierul juridic trebuie sa faca dovada calitatii sale odata cu depunerea actului procedural sau nu este necesar?
Mulțumesc. Se poate anula o întâmpinare pe lipsa contrasemnăturii?
Și încă ceva, trebuie depus la dosar dovada ca ești consilier juridic al respectivei instituții? (ma refer când se depune actul de procedura, nu delegația de reprezentare în fata instantei)
Dacă da, în ipoteza în care aceasta nu e depusă, ce excepție ar trebui invocată ?
Cornel Vasile a scris:

Consilierul juridic în activitatea sa asigura consultanţă şi reprezentarea autorităţii sau institutiei publice în serviciul careia se afla ori a persoanei juridice cu care are raporturi de muncă, apara drepturile şi interesele legitime ale acestora în raporturile lor cu autorităţile publice, instituţiile de orice natura, precum şi cu orice persoană juridica sau fizica, română sau străină; în condiţiile legii şi ale regulamentelor specifice unităţii, avizeaza şi contrasemnează actele cu caracter juridic.