avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate gioni.florian

Activitate gioni.florian

Viza de resedinta greu de obtinut.

Pe scurt,locuiesc in apartamentul sotiei.
An de an mi-am reinoit viza.
Acum,din cauza programului prelungit la serviciu,nu reusesc sa ajung in timp util la acel serviciu de evidenta a persoanei. Imi trbuie neaparat viza.
Exista vreo posibilitate ca s-o obtin prin alta metoda? Notariat?! Procura notariala?! Declaratie in fata notarului?!.....Eu chiar nu pot sa ajung la oficiu de evidenta. Am intrebat o functionara de acolo,si m-a lamurit bustean,cum ca nu se poate altfel. Da' eu nu prea am luat-o in serios!
Toate diligentele in acest caz le poate face sotia,pentru ca are ceva timp pentru a ajunge la serv.ev.pers.
Trebuie sa fie o posibilitate! O fi chiar asa de rigid sistemul?!

In decizia de incetare a contractului de munca scrie clar, "Angajatorul nu acorda preaviz".
Adica pe data de 31 ma anunta sa nu mai vin,iar pe data de 03 inceteaza contractul.Pe data de 1 si 2 sunt pontat pentru ca firma imi era datoare cu ore suplimentare pe care le-am executat in sarbatori legale.
Asadar,am sanse sa castig procesul?! E normal asa?!
Multumesc! Am sa merg la acelasi notar la care am facut succesiunea masinii.Asta ca sa scap de readucerea martorilor(au fost trei).Oare trebuie sa-i readuc iarasi?! In fine!
Localitatea este inscrisa in program,am vazut listele de la ANCPI.In plus si eu am beneficiat de un astfel de program.
Bun gasit!
As vrea sa ma lamuresc ceva mai bine intr-o chestiune simpla,insa care se complica atunci cand intervine statul roman.
Pe scurt.
1.Soacra-mea (si unica ei fiica) nu au mai dezbatut succesiunea dupa ce a murit sotul(aprox.10 ani).Doar anul trecut au dezbatut succesiunea unei masini Dacia 1300 pentru vanzare.Situatie rezolvata.Insa nu au dezbatut si pentru restul(casa si teren).
2.Acum,gratie primariei din comuna,o firma a tras conducta de gaz pe la poarta soacrei si altor vecini.
3.Soacra-mea vrea sa se racordeze,insa este conditionata sa-si rezolve situatia cadastrala si a certificatului de mostenitor.
Cam costisitor! Firma constructoare vrea cadastru,si asta implica si dezbaterea succesiunii?As vrea totusi sa stiu daca se poate rezolva ceva mai simplu.
In plus,pe internet am gasit cateva titluri in diverse ziare on line.
"Cadastru gratuit 2020: Lista cu localitățile unde intabularea devine gratuită"...In lista am regasit localitatea unde este situata proprietatea.
Iata link-ul
[ link extern ] /
Si inca un link
[ link extern ]
Se poate beneficia de aceste programe ANCPI ?

Si ar mai fi o chestiune! Ce actiune trebuie initiata mai intai? Executarea cadastrului pentru teren si cladire,sau dezbaterea succesiunii?
Am facut plangere penala. Vanzatorul iluzionist a fost chemat la politie. Dupa aceasta chemare la politie,ma contactat,i-am spus suma pe care sa mi-o transfere in cont ,cu toate cheltuielile de expeditie.Mi-au intrat banii in cont,dupa care am trimis inapoi coletul. Punct!...
Multumesc !Poate cineva va citi aceste randuri si vor fi folositoare invatamintele.
Inclin sa cred ca este inselaciune.Am cerut ceva(in scris),a confirmat in scris,si a trimis altceva.Daca imi trimitea produsul pe care i l-am cerut si avea vreun defect,se poate subintelege ca ar fi putut fi o eroare,si nu se stia de acel defect.
Am incercat! Am probe mesajele scrise in mesageria telefonului si corespondenta din cadrul site-ului(screen shot-uri).A si confirmat in scris ca vrea sa rezolvam,insa nu se tine de cuvant.
Nu cred ca are acte de persoana juridica,insa se poate dovedi activitatea de comercializare a produselor second hand permanenta.Anunturi,publicitate vanzari marfuri etc.
A fost si condamnat in legatura cu activitatea comerciala pe internet.

Multumesc pentru raspuns!
...Nimic nicun raspuns? Doua cuvinte macar!
Eu sunt intr-o alta situatie cumva similara cu cea prezentata aici.Eu am comandat telefoane N.... ,si in pachet am gasit telefoane S..........,care aveau lipsa butoane,zgariate pe ecran si lipsa capac spate,care nu puteau fi folosite.In anunt scria clar ce vinde(cu poze si cod identificare),dar in realitate a facut o scamatorie. E de domeniul penalului sau civilului?
Am probe cu imaginile anuntului (print screen) in care se prezinta in poze si scris,produsele supuse vanzarii.
Inca o dovada,nu stiu daca e relevanta ,este greutatea coletului pe care l-a trimis,si l-am primit.Este aceeasi.