avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru,mostenire si titlu de proprietate,gratis?!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru,mostenire si titlu de proprietate,gratis?!!

Bun gasit!
As vrea sa ma lamuresc ceva mai bine intr-o chestiune simpla,insa care se complica atunci cand intervine statul roman.
Pe scurt.
1.Soacra-mea (si unica ei fiica) nu au mai dezbatut succesiunea dupa ce a murit sotul(aprox.10 ani).Doar anul trecut au dezbatut succesiunea unei masini Dacia 1300 pentru vanzare.Situatie rezolvata.Insa nu au dezbatut si pentru restul(casa si teren).
2.Acum,gratie primariei din comuna,o firma a tras conducta de gaz pe la poarta soacrei si altor vecini.
3.Soacra-mea vrea sa se racordeze,insa este conditionata sa-si rezolve situatia cadastrala si a certificatului de mostenitor.
Cam costisitor! Firma constructoare vrea cadastru,si asta implica si dezbaterea succesiunii?As vrea totusi sa stiu daca se poate rezolva ceva mai simplu.
In plus,pe internet am gasit cateva titluri in diverse ziare on line.
"Cadastru gratuit 2020: Lista cu localitățile unde intabularea devine gratuită"...In lista am regasit localitatea unde este situata proprietatea.
Iata link-ul
[ link extern ] /
Si inca un link
[ link extern ]
Se poate beneficia de aceste programe ANCPI ?

Si ar mai fi o chestiune! Ce actiune trebuie initiata mai intai? Executarea cadastrului pentru teren si cladire,sau dezbaterea succesiunii?
Ultima modificare: Duminică, 5 Iulie 2020
gioni.florian, utilizator
Buna ziua,
atat timp cat nu este dezbatuta succesiunea, inseamna ca nu puteti face dovada detinerii proprietatii.
Deci orice discutie nu-si are rostul.
Nu puteti beneficia de programe de cadastru fara a face dovada detinerii proprietatii cu un act de proprietate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Succesiunea este deja dezbătută, pentru acea Dacie.
Acum, ar trebui să obtineti un supliment la certificatul de mostenitor inițial.
Documentatiile cadastrale nu sunt gratuite. Internetul e plin de informații false. Trebuie ca localitatea respectiva sa fie înscrisă în programul național de cadastrare sistematică. Si chiar și asa, documentațiile nu sunt întocmite ca sa fie înmânate cetățenilor, ci sunt pentru Primarii.
Multumesc! Am sa merg la acelasi notar la care am facut succesiunea masinii.Asta ca sa scap de readucerea martorilor(au fost trei).Oare trebuie sa-i readuc iarasi?! In fine!
Localitatea este inscrisa in program,am vazut listele de la ANCPI.In plus si eu am beneficiat de un astfel de program.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La suplimentarea masei succesorale nu trebuie adusi din nou martorii.
Si obligatoriu trebuie să mergeți la același notar, pentru că acolo este înregistrat dosarul succesoral.
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatem succesiune pentru bunicii, un unchi este predecedat ... Epuree Epuree Dezbatem succesiune pentru bunicii, un unchi este predecedat si unul postdecedat. Ambii unchii decedati au dezbatut succesiunea.. Am depus actele la notar si ... (vezi toată discuția)
Am fost chemată la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, în calitate de nepoată de fiică. notarul mi-a spus că trebuie să plătesc, unde este gratuitatea? SALVIA SALVIA Buna ziua, am fost chemata la notar pentru succesiunea unor terenuri prin programul gratuit, in calitate de nepoate de fiica. Mi s-a spus ca trebuie sa platesc ... (vezi toată discuția)
Masuratori topometrice zahariadan zahariadan as vrea sa stiu daca pot beneficia si eu de masuratori cadastrale si topometrice gratuite si care sunt pasii de urmat (vezi toată discuția)