Bun gasit!
As vrea sa ma lamuresc ceva mai bine intr-o chestiune simpla,insa care se complica atunci cand intervine statul roman.
Pe scurt.
1.Soacra-mea (si unica ei fiica) nu au mai dezbatut succesiunea dupa ce a murit sotul(aprox.10 ani).Doar anul trecut au dezbatut succesiunea unei masini Dacia 1300 pentru vanzare.Situatie rezolvata.Insa nu au dezbatut si pentru restul(casa si teren).
2.Acum,gratie primariei din comuna,o firma a tras conducta de gaz pe la poarta soacrei si altor vecini.
3.Soacra-mea vrea sa se racordeze,insa este conditionata sa-si rezolve situatia cadastrala si a certificatului de mostenitor.
Cam costisitor! Firma constructoare vrea cadastru,si asta implica si dezbaterea succesiunii?As vrea totusi sa stiu daca se poate rezolva ceva mai simplu.
In plus,pe internet am gasit cateva titluri in diverse ziare on line.
"Cadastru gratuit 2020: Lista cu localitățile unde intabularea devine gratuită"...In lista am regasit localitatea unde este situata proprietatea.
Iata link-ul
[ link extern ] /
Si inca un link
[ link extern ]
Se poate beneficia de aceste programe ANCPI ?
Si ar mai fi o chestiune! Ce actiune trebuie initiata mai intai? Executarea cadastrului pentru teren si cladire,sau dezbaterea succesiunii?