avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de resedinta greu de obtinut. Pe scurt,locuiesc ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de resedinta greu de obtinut. Pe scurt,locuiesc in apartamentul ...

Viza de resedinta greu de obtinut.

Pe scurt,locuiesc in apartamentul sotiei.
An de an mi-am reinoit viza.
Acum,din cauza programului prelungit la serviciu,nu reusesc sa ajung in timp util la acel serviciu de evidenta a persoanei. Imi trbuie neaparat viza.
Exista vreo posibilitate ca s-o obtin prin alta metoda? Notariat?! Procura notariala?! Declaratie in fata notarului?!.....Eu chiar nu pot sa ajung la oficiu de evidenta. Am intrebat o functionara de acolo,si m-a lamurit bustean,cum ca nu se poate altfel. Da' eu nu prea am luat-o in serios!
Toate diligentele in acest caz le poate face sotia,pentru ca are ceva timp pentru a ajunge la serv.ev.pers.
Trebuie sa fie o posibilitate! O fi chiar asa de rigid sistemul?!

Ultima modificare: Vineri, 17 Septembrie 2021
gioni.florian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:46, 18 Septembrie 2021
Potrivit legii, pentru înscrierea mențiunii de stabilire a reședinței în actul de identitate, persoana interesată se adresează Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor pe raza căruia locuiește.

In speta,nu se pot depune acte prin imputernicit.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutație sau viză de flotant Vladdu Vladdu Am domiciliul trecut in CI pe loc. Suceava, dar locuiesc in interes de serviciu in loc. Iași. Trebuie sa am mutație sau viza de flotant neapărat? Specific ... (vezi toată discuția)
Viza flotant Yonut19 Yonut19 (1) Pentru înscrierea mentiunii de stabilire a resedintei în actul de identitate, persoana interesata se adreseaza Serviciului Public Comunitar de Evidenta a ... (vezi toată discuția)
Viză de flotant Mădălina Alexandra D Mădălina Alexandra D Bună ziua. Dacă eu stau în chirie cu contract înregistrat la finanțe nu e nevoie de prezența proprietarului pentru ca mie să mi se dea viza de flotant. ... (vezi toată discuția)