avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1816 soluții astăzi
Forum Activitate Popescu_Popescu_Popescu

Activitate Popescu_Popescu_Popescu

Buna ziua,

Exista posibilitatea ca un locatar sa reclame la ANPC firma care executa servicii de cenzorat in asociatia de proprietari?
Răspuns la discuția Numar membri comitet executiv
Suntem o asociatie de proprietari compusa din 160 apartamente. Membrii CEx lucreaza pro bono. Legea 230/2007 nu prevedea un numar anume al membrilor care compunea CEx. Probabil administratorul si/sau presedintele au vrut sa-si asigure majoritatea si din acest motiv au fost alesi asa multi membri.

Imi puteti spune pe ce articol de lege va bazati afirmatia: "
"Pana la o adunare generala in care sa se voteze schimbarea componentei CEx, deciziile sunt legale.
?
Conform art. 54 aliniat 2 din LEGEA nr. 196 din 20 iulie 2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administrarea condominiilor, “Comitetul executiv este format din presedintele asociatiei si un numar par de membri, nu mai mare de patru, astfel incat numarul membrilor comitetului executiv nu poate fi mai mare de cinci.”.

La mine in bloc comitetul executiv este compus din 15 membri. In luna 11.2018 acest comitet a emis decizii in aceasta componenta. La sesizarea mea privind incalcarea legii, membrii comitetului executiv au spus ca vor functiona in aceasta formula pana la adunarea generala din 2019 deoarece este inoportuna organizarea unei sedinte extraordinare care sa aiba pe ordinea de zi un singur punct si anume modificarea structurii comitetului executiv.

Intrebare: Sunt valabile deciziile comitetului luate in aceasta componenta de 14+1 membri dupa intrarea in vigoare a Legii 196/2018?
Buna ziua,

Legea 196/2018 a Asociatiilor de Proprietari, la Articolul 67 paragraful 5 prevede ca
"Prin exceptie de la prevederile alin. (2), cu acordul adunarii generale a asociatiei de proprietari, exclusiv in vederea efectuarii operatiunilor de plati pentru cheltuieli neprevazute, administratorul poate pastra in casierie numerar, in limita unui plafon lunar de 1.000 lei."

Administratorul nostru vrea sa pastreze in casierie o suma de 5000 lei invocand OG 15/1996 Art 5 si 6 :
"...Sumele în numerar aflate în casieria proprie a persoanelor juridice nu pot depăși plafonul de 5.000 lei. Se admite depășirea acestui plafon numai cu sumele aferente plății salariilor și a altor drepturi de personal, precum și a altor operațiuni cu persoane fizice, pentru o perioadă de 3 zile de la data prevăzută pentru plata acestora."


Este corecta aceasta abordare?

Multumesc
Buna ziua,
Am dreptul sa inregistrez video o sedinta a asociatiei de proprietari al carei membru sunt?