Multumesc mult de tot pt ajutor. Cu alte cuvinte nu trebuie sa ma ingrijorez prea mult cu impartitul si nici nu cred ca poate emite pretentii ( redevente) pt perioada in care am stat impreuna si am platit rate. Perioada dupa parasirea domiciliului banuiesc ca iese oricum din acest calcul.
As mai avea o nelamurire: se considera parasire de domiciliu conjugal daca nu aveam mutatie facuta pe adresa respectiva? Noi avem domiciliu in acte in alta localitate si de abia ne-am achizionat noua locuinta si nu am apucat sa modificam si domiciliul.
Multumesc mult pentru raspuns si promptitudine! Proba pt avans poate fi contractul de vanzare-cumparare al apartamentului si datele aproapiate intre aceasta si virarea banilor pt avans la locuinta luata impreuna ? sau nu sunt suficiente?
Si as mai avea o intrebare. In cazul divortului, sotia fiind cetatean non-UE si avand permis de lunga sedere ca membru de familie cetatean roman, isi va mai putea scoate alt permis sa ramana in Romania? Mentionez ca avem impreuna un copil cu dubla cetatenie.
Aceeasi situatie este si la mine. Creditul ipotecar este luat pe numele meu acum 1 an, insa sotia a parasit domiciliul acum jumatate de an, si in prima jumatate nu a avut serviciu, nu stiu nici acum daca are, oricum nu a participat la plata ratelor. Cum se face partajul la divort? Avansul este platit tot de mine cu bani proveniti in timpul casatoriei din vanzarea apartamentului parintilor mei.
Sotia a parasit domiciliul conjugal de aprox jumatate de an si eu vreau sa vand o proprietate cumparata de mine cu credit bancar in timpul casatoriei. Nu cunosc adresa ei curenta. Din cate stiu ar sta un centru de Protectie Sociala. Am vorbit cu ea insa la telefon si nu o intereseaza nici daca vand, nici sa semneze la notar ceva in sensul asta, nici sa plateasca partea ei de rate Cum se procedeaza? Am rate mari de la cresterea exagerata a ROBOR-ului si nu le mai pot sustine. Multumesc anticipat pt raspuns
Buna ziua! Sotia este cetatean nonUE si are permis de sedere de lunga durata catre va expira in 10 luni.
Am un apartament cumparat inaintea casatoriei si la care am un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Avem impreuna o casa cumparata in rate la care am platit avans.
Suntem casatoriti de 5 ani si avem un copil minor. Copilul are dubla cetatenie.
Ce se intampla in cazul unui divort? relatia nu mai merge si vreau sa inteleg unde ajungem....
Mentionez ca pentru casa ea este trecuta in contractul de vanzare-cumparare doar pt cladire, nu are drept la terenul de sub casa, nici la gradina si nici la locurile de parcare ( incluse cu nr parcela in contract) datorita apartanentei ei la un stat nonUE conform careia nu poate detine terenuri in UE.
Sotia in cei 5 ani nu a lucrat deloc, doar in ultimele 6 luni si-a gasit ceva de lucru. Nu vorbeste inca nici limba romana.
1. Daca divortam, ea nu va mai avea drept de stat in Romania? ca nu va mai fi membru de familie cetatean UE ?
2. Copilul va fi nevoit sa paraseasca tara impreuna cu mama sau poate ramane la mine, eu putand sa-i ofer ca si pana acum tot ce este nevoie?
3. In caz ca nu poate ramane copilul in tara, eu cum pot stabili program de vizitare? nu voi putea calatori in acea tara decat pe baza de invitatie sau prin agentie turistica....
4. Casa cum se va imparti? Avansul l-am platit eu din vanzarea casei mostenite de la parinti.
5. Apartamentul daca il vand inaintea divortului.....si achit o parte din rate cu banii sau ii tin in contul meu personal...cum ramane la partaj?
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Apreciez si urmaresc f mult site-ul dvs.