avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate Marius Golianu

Activitate Marius Golianu

Buna ziua,

Exista posibilitatea ca un salariat sa fie detașat si sa primească in continuare salariul de la angajatorul care a dispus detașarea?

Conform Codului Muncii CM-ul se suspenda in cazul detașării.

Multumesc
Răspuns la discuția Repausul Saptamanal
Va multumesc pentru opinie.
cu stima
Multumesc pt precizari. Mi-ar fi placut sa primesc un raspuns punctual in cazul de fata. Ma interesa intocmai perioada aceea din mijlocul pontajului prezentat ca exemplu cu xx1234512345xx. Poate angajatorul sa acorde in avans repaus si apoi sa lege 10 zile intre ele fara sa anunte ITM?
Textul de lege il cunoastem. Practica ne cam omoara.

multumesc
Situația prezentata unde o încadrați dvs? Ma refer strict la perioada aceea de 10 zile.
Se poate proceda asa fără a fi necesara anunțarea ITM conform 137 4 CM?

Multumesc anticipat pentru raspuns.

freeelis a scris:

Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.

Zilele de repaus saptamanal sunt , de regula, sambata si duminica. In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

In speta, angajatorul dvs respecta legea.

Buna ziua,
Conform datelor prezentate graficul in luna ar arata cam asa : 12345XXXX3456712345XX123XX67

Se observa in doua si a treia saptama de lucru ca acestea sunt unite. Practic avem operioada de munca mai mare de 40 de ore. Credeti ca asa ceva ar fi tolerat de ITM?

Multumesc
Buna ziua,
Conform datelor prezentate graficul in luna ar arata cam asa : 12345XXXX3456712345XX123XX67

Se observa in doua si a treia saptama de lucru ca acestea sunt unite. Practic avem operioada de munca mai mare de 40 de ore. Credeti ca asa ceva ar fi tolerat de ITM?

Multumesc
Răspuns la discuția comision de risc
:O :O :O ... Si cu Legea 193/2000 ce facem???
Clauzele contradictorii sau neclare se interpreteaza in favoarea consumatorului...zice la legea.
Iti recomand sa faci adresa bancii prin care sa soliciti comisionul de risc inapoi incepand cu a 13-a luna de contract. Daca te refuza te duci la OPC si vei avea si tu castig de cauza ca cei 3 din dosarul pe care l-ai precizat.
Buna ziua.

Imi poate sugera si mie cineva va rog o incadrare pentru o persoana care lucreaza ca operator intr-un Call Center???
Am cautat in COR insa personal nu am reusit sa gasesc ceva optim. Ma gandesc ca este cineva care deja a rezolvata ceasta problema si ma poate ajuta.

Multumesc
Răspuns la discuția srl succesive
salut.
Nu iti trebuie decat hotararea asociatilor de la societatea nerezidenta ce vrea sa participe ca asociat la foaca rmarea unui SRL in romania. Sfatul meu este totusi sa mergi la Registru Comertului si sa intrebi acolo ptr a fi mai sigur. ;)

;)