avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Activitate

Activitate

Bună ziua! Socrului meu i-a murit de o lună unchiul și a început sa depună actele necesare pt a lua el tutela nepotului (copilul celui mort) . Vrea să ia el tutela nepotului pt că acesta suferă de o boala psihica foarte gravă adică: nu este în toate capacitățile mintale,el nu știe decât să ceara pastile de somn și să se legene și să țipe sau uneori să se dea cu capul de pereți. Problema mea este că acest nepot trebuie supravegheat non-stop,iar socrul meu nu este în stare pentru că el însuși este un bețiv care bea până cade lat pe jos,înjură,nu ii cumpără de mâncare, dacă are treaba pleacă și îl lasă singur în casă incuiat (el stând la etajul 9) și cel mai rău ii lasă pastilele pe masă să și le ia singur( "să nu il mai deranjeze când trebuie să ia tratamentul"). A fost o data la tribunal și i-a cerut niște acte pe care le-a dus și acum i-a zis sa se ducă peste o luna.
Problema cea mai mare este că a zis că, după ce i-a tutela îl internează la spitalul de nebunii și ii vinde casa și nu se mai interesează de el. Iar dacă nu poate să vândă casa acum a zis că îl ține tot la spitalul de nebuni și așteaptă să moară ca să ii vândă casa.
Mai pe scurt vrea să obțină tutela lui,să scape de el și să ii ia casa. Ceea ce pe mine mă lasă fără cuvinte....
Cum poți să dai tutela unui om doar ca să o dai???
Intrebarea mea cea mai importanta este: Ce se poate face ca să îl salvez pe omul acela.
P.S. eu nu vreau sa fiu tutorele lui să nu se înțeleagă gresit.
A fost un simplu accident fără răniți doar mașinile lovite destul de rau. Celălalt nu avea asigurare și nu a vrut sa facem amiabila,iar când am ajuns la politie a început sa zică sa îmi facă testul antidoping (el este vecin cu mine și știa ca sunt pe tratament cu metadona),lui fiindu-i frica sa nu ii facă lui ceva ca nu are asigurare și ca el a intrat în mine,în accident era vina lui. Cineva de la spitalul unde ma duc sa imi iau tratamentul a zis ca,nu are voie sa imi ia permisul dacă în sange nu am mai multe miligrame decât am pe reteta.Am uitat sa specific ca eu nu luasem în ziua aia tratamentul. Și nu mi-a spus nimeni ca nu am voie sa conduc cat iau tratamentul.
Unde găsesc și eu un avocat care sa știe exact cum este cu "condusul sub influenta substanțelor psihoactive"(de asta sunt eu acuzata). Va rog frumos
Am făcut un accident,mai exact unul a intrat în mine și când am ajuns la politie la accidente ușoare mi s-a făcut antidoping-ul și mi-a ieșit metadona(am uitat sa specific ca eu am reteta prescrisa de la spital pt metadona). Celalalt avea numere pe Bulgaria și nu avea asigurare. Mie mi-au luat permisul și m-au dus la inml sa îmi ia sânge și urina. Ce pot sa fac sa scap cat mai ușor??? Mi-a spus cineva ca dacă în sange îmi iese metadona cat am prescrisa de medic nu îmi face nimic . Este adevărat??? Exista vreo limita ??? Va rog din suflet ajutati-ma! Și m-ar mai interesa un avocat care sa ma ajute.
Am făcut un accident,mai exact unul a intrat în mine și când am ajuns la politie la accidente ușoare mi s-a făcut antidoping-ul și mi-a ieșit metadona(am uitat sa specific ca eu am reteta prescrisa de la spital pt metadona). Celalalt avea numere pe Bulgaria și nu avea asigurare. Mie mi-au luat permisul și m-au dus la inml sa îmi ia sânge și urina. Ce pot sa fac sa scap cat mai ușor și ce ii face celuilalt? Mulțumesc frumos!