avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident, test antidoping pozitiv. Este adevărat că ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident, test antidoping pozitiv. Este adevărat că dacă în sânge îmi iese metadonă cât am prescris de medic nu mi se întâmplă nimic?

Am făcut un accident,mai exact unul a intrat în mine și când am ajuns la politie la accidente ușoare mi s-a făcut antidoping-ul și mi-a ieșit metadona(am uitat sa specific ca eu am reteta prescrisa de la spital pt metadona). Celalalt avea numere pe Bulgaria și nu avea asigurare. Mie mi-au luat permisul și m-au dus la inml sa îmi ia sânge și urina. Ce pot sa fac sa scap cat mai ușor??? Mi-a spus cineva ca dacă în sange îmi iese metadona cat am prescrisa de medic nu îmi face nimic . Este adevărat??? Exista vreo limita ??? Va rog din suflet ajutati-ma! Și m-ar mai interesa un avocat care sa ma ajute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: joacadecopii , utilizator 12:41, 16 Ianuarie 2024
In ce conditii s-a ajuns l aaccidente usoare, nu v-ati inteles sa incheiati constatarea amiabila? Si cum s-a ajuns sa va faca testul pentru substante stupefiante din moment ce a fost doar un accident usor? Au fost victime, care este de fapt realitatea?
De ce va faceti probleme din moment ce aveti reteta prescrisa de medic?
A intrat unul in dvs dar v-a fost retinut permisul. Cine a fost stabilit ca fiind vinovat de producerea accidentului si care au fost urmarile acestuia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nicio relevanta ca aveti tratament cu metadona raportat la faptul ca ati condus.
Condusul este interzis in timpul tratamentului.
Probabil veti raspunde penal, asigurati-va apararea.
A fost un simplu accident fără răniți doar mașinile lovite destul de rau. Celălalt nu avea asigurare și nu a vrut sa facem amiabila,iar când am ajuns la politie a început sa zică sa îmi facă testul antidoping (el este vecin cu mine și știa ca sunt pe tratament cu metadona),lui fiindu-i frica sa nu ii facă lui ceva ca nu are asigurare și ca el a intrat în mine,în accident era vina lui. Cineva de la spitalul unde ma duc sa imi iau tratamentul a zis ca,nu are voie sa imi ia permisul dacă în sange nu am mai multe miligrame decât am pe reteta.Am uitat sa specific ca eu nu luasem în ziua aia tratamentul. Și nu mi-a spus nimeni ca nu am voie sa conduc cat iau tratamentul.
Unde găsesc și eu un avocat care sa știe exact cum este cu "condusul sub influenta substanțelor psihoactive"(de asta sunt eu acuzata). Va rog frumos
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2018
,

Hai sa va lamuresc, potrivit normei de incriminare cuprinse în textul art. 336 alin. 2 din C. pen., constituie infracțiune conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.
Se poate observa ca, spre deosebire de incriminarea cuprinsă în același articol, în alineatul 1, latura obiectivă nu se realizează prin stabilirea unei anume concentrații și nici macar prin atestarea prezenței substanței psihoactive in sange (sau urina).
Pentru a constitui infracțiune, trebuie ca persoana care conduce un vehicul pe drumurile publice să se afle sub influenta unor substanțe psihoactive.
Desi textul de lege nu detaliază ce presupune o astfel de stare, este evident ca subiectul activ al acestei infracțiuni trebuie sa aiba alterate în sens negativ capacitatile psihomotorii necesare conducerii unui vehicul pe drumul public, în condiții de siguranța pentru toti participantii la traficul rutier.
Aceasta alterare a capacitatii conducerii unui vehicul se poate deduce din circumstantele in care ati fost depistata dar si din administrarea mijloacelor de proba, de exemplu, examenul clinic de la INML in care medicul care v-a examinat precizeaza starea dvs, de asemenea, se poate solicita o expertiza care sa stabileasca daca concentratia pe care o aveati era in masura sa va afecteze capacitățile psihomotorii necesare conducerii unui vehicul pe drumul public.
Ce s-a intamplat pana la urma? Am o intrebare similara si mi-ar placea sa fiu informata inainte sa ma urc la volan

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permisul anulat pentru substanțe psihoactive Am făcut un accident,mai exact unul a intrat în mine și când am ajuns la politie la accidente ușoare mi s-a făcut antidoping-ul și mi-a ieșit ... (vezi toată discuția)
Am fost prins in trafic de un echipaj de sectie cu tratamentul ... ducati1200 ducati1200 Am fost prins in trafic de un echipaj de sectie cu tratamentul meu de metadona am reteta,am fost dus la Udriste unde am iesit pozitiv la Drugtest si la urma ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat conducând sub influența substanțelor psihoactive (thc). cum aș putea să ies cât mai bine și cât mai rapid din această situație? Seey2k Seey2k Bună ziua. Am fost oprit recent de un echipaj de politie, fumasem dintr-o țigară cu marijuana, am suflat în fiola, alcoolemia fiind 0, dar testandu-ma cu ... (vezi toată discuția)