avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Activitate MARFAdmin

Activitate MARFAdmin

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua si la multi ani!
Pentru a va putea organiza si apara interesele in ceea ce priveste administrarea condominiului respectiv, este necesar sa infiintati o asociatie de proprietari. Daca nu aveti in contractul de VC ca obligatie de plata lunara taxa de administrare achitata in prezent catre dezvoltator, puteti refuza in orice moment sa platiti. Cheltuielile trebuie justificate cu facturi, repartizarea sumelor se face in baza legii 196/2018, iar pentru banii incasati trebuie sa primiti un document justificativ (exe.chitanta). Ma ocup cu administrarea de imobile si situatia descrisa de dumneavoastra seamana izbitor cu ceea ce se intampla in momentul de fata intr-un complex din com. Chiajna/Ilfov. Daca aveti intrebari sau nelamuriri legat de subiect, va tau la dispozitie.
O zi excelenta!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Pentru a rezolva aceasta situatie, convocati o Adunare Generala extraordinara.
Legea 230/2007 (Art.23)
"(4) Pentru situaţii speciale sau de maximă urgenţă, adunarile generale extraordinare ale asociaţiei pot fi convocate oricând de către comitetul executiv sau de către cel puţin 20% din numărul proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari."
Exista solutii la problemele expuse insa este necesar sa luati o decizie la nivelul Adunarii Generale.
Se evacueaza apa si rezidurile, se decontamineaza si dupa aceea se poate interveni imediat pentru inlocuirea tubulaturii.
Multumesc,
Florin MARIN
Ca intrebare ramasa de lamurit: in cazul in care si presedintele incearca taraganarea, ce se poate face pentru a-l determina a-si exercita atributiile cat mai rapid avand in vedere faptul ca orice episod de inundare evitat sau ne-evitat cantareste destul de greu?


Raspunsurile primite din partea interlocutorilor sunt cat se poate de corecte si pertinente. As dori sa adaug un singur lucru, cu privire la pasivitatea presedintelui: daca domnia sa, intr-o astfel de situatie da dovada de dezinteres si pasivitate, va propun sa puneti in discutie, pe ordinea de zi la urmatoarea Adunare Generala si subiectul: "Schimbarea din functie a presedintelui asociatiei". Este important de verificat daca dansul a semnat un contract de mandat, pentru o perioada determinata si daca are un astfel de document semnat, atunci ramane un singur lucru de facut: sa citeasca cu atentie care sunt obligatiile dansului in raport cu proprietarii pe care ii reprezinta.
De ce va indrum spre a pune in discutie revocarea din functie?
In cadrul unui condominiu, apar frecvent diverse situatii pe care Presedintele trebuie sa le cunoasca si in a caror rezolvare, Presedintele trebuie sa fie implicat. Azi sunteti dumneavoastra in situatia descrisa, maine poate va mirosi a gaze pe scara, apoi se defecteaza ascensorul s.a.m.d. Implicarea Presedintelui trebuie sa fie permanenta si nu ocazionala.

Cu respect,
Florin MARIN | Administrator