Taxa de administrare la un ansamblu rezidențial a fost majorată fără justificarea costurilor. Pot solicita un audit care să verifice din ce e compusă suma?
Buna ziua,
Locuiesc intr-un ansamblu rezidential. Cand am cumparat apartamentul am fost informati ca va fi o taxa de administrare pentru plata iluminat parcare, paza, ingrijire spatii verzi, ridicat gunoi.etc. Am fost informati si care este valoarea acestei taxe ( mentenanta o numesc ei). Insa:
- nu am primit niciodata o nota de plata din care sa reiasa costurile cumulate si impartite la total apartamente care sa justifice taxa ceruta.
- la serviciul de paza s-a renuntat fara explicatii
- taxa s-a majorat tot fara explicatii si fara un act aditional sau un alt document care sa justifice majorarea si necesitatea platii acestei taxe
- de ingrijit si curatit ne-am ocupat tot noi
Am solicitat nota de plata si explicatii pentru costurile care duc la suma ceruta , insa nu primim nimic.
Este legal sa procedeze asa?
Ce pot face eu legal ?
Administratia cartierului are 6 angajati ce se ocupa de diverse pentru firma dezvoltatorului si activitati legate de constructia altor blocuri si am senzatia ca noi practic platim administratia firmei personale a dezvoltatorului. Pot solicita un audit care sa verifice strict facturile si costurile ce sunt legate de datoria noastra ca locatari. Vreau sa aflu cat ar trebui sa platesc eu si fiecare apartament in parte pentru serviciile facute pentru noi ( banut cu banut).
Multumesc
nu puteti plati impozit pentru ceva ce nu e al dvs., adica servitute; daca platiti insa impozit, inseamna ca drumul de acces e comun, al tuturor, nu e nici o servitute, si il puteti cesiona primariei locale. dupa care reziliati contractul de administrare si va faceti asociatie de proprietari, ca tot a devenit obligatoriu. asta daca nu mai sunt alte impedimente si ati reusit sa descrieti corect si complet situatia