avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Taxa de administrare la un ansamblu rezidențial a ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Taxa de administrare la un ansamblu rezidențial a fost majorată fără justificarea costurilor. Pot solicita un audit care să verifice din ce e compusă suma?

Buna ziua,
Locuiesc intr-un ansamblu rezidential. Cand am cumparat apartamentul am fost informati ca va fi o taxa de administrare pentru plata iluminat parcare, paza, ingrijire spatii verzi, ridicat gunoi.etc. Am fost informati si care este valoarea acestei taxe ( mentenanta o numesc ei). Insa:
- nu am primit niciodata o nota de plata din care sa reiasa costurile cumulate si impartite la total apartamente care sa justifice taxa ceruta.
- la serviciul de paza s-a renuntat fara explicatii
- taxa s-a majorat tot fara explicatii si fara un act aditional sau un alt document care sa justifice majorarea si necesitatea platii acestei taxe
- de ingrijit si curatit ne-am ocupat tot noi
Am solicitat nota de plata si explicatii pentru costurile care duc la suma ceruta , insa nu primim nimic.
Este legal sa procedeze asa?
Ce pot face eu legal ?
Administratia cartierului are 6 angajati ce se ocupa de diverse pentru firma dezvoltatorului si activitati legate de constructia altor blocuri si am senzatia ca noi practic platim administratia firmei personale a dezvoltatorului. Pot solicita un audit care sa verifice strict facturile si costurile ce sunt legate de datoria noastra ca locatari. Vreau sa aflu cat ar trebui sa platesc eu si fiecare apartament in parte pentru serviciile facute pentru noi ( banut cu banut).
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: MARFAdmin , utilizator 08:23, 5 Ianuarie 2019
in extrasul de carte funciara aveti cumva notata o servitute de acces?
Da, avem drum de servitute, intabulare pentru el, platim impozit
nu puteti plati impozit pentru ceva ce nu e al dvs., adica servitute; daca platiti insa impozit, inseamna ca drumul de acces e comun, al tuturor, nu e nici o servitute, si il puteti cesiona primariei locale. dupa care reziliati contractul de administrare si va faceti asociatie de proprietari, ca tot a devenit obligatoriu. asta daca nu mai sunt alte impedimente si ati reusit sa descrieti corect si complet situatia
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2019
adriandimitriu, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu cumva aveți o clauza in contractul de vanzare cumparare in care va obligați sa platiți firmei X aceste servicii ? In cazul asta aveți de furca !

Alte discuții în legătură

Drum de servitute - complex rezidential Miuu13 Miuu13 Buna ziua, Urmare a semnarii unui antecontract pentru cumpararea unui apartament in constructie, intr-un complex rezidential nou, nelocuit, mi-au fost ... (vezi toată discuția)
Act aditional drept de servitute florina07 florina07 Buna ziua, anul trecut am cumparat un apartament de la un dezvoltator și am semnat un contract de vânzare cumpărare în care era stipulat drept de ... (vezi toată discuția)
Taxa suplimentara la un ansamblu rezidential marinicafarafrica marinicafarafrica Buna ziua. Peste o luna semnez achizitionarea unui apartament dintr un complex rezidential in constructie si de curind am afla ca voi plati o taxa suplimentara ... (vezi toată discuția)