avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Act aditional drept de servitute
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Act aditional drept de servitute

Buna ziua, anul trecut am cumparat un apartament de la un dezvoltator și am semnat un contract de vânzare cumpărare în care era stipulat drept de folosință pentru drumul de acces. Nefiind specialiști în domeniul juridic nu am știut ca era mai bine sa avem drept de servitute. Astăzi, din senin, dezvoltatorul ne-a anunțat ca ne invita sa semnam un act adițional prin care ne transmite drept de servitute asupra dreptului de acces. Ni se mai menționează ca încheierea acestui act este obligatorie și ca trebuie sa suportam noi Costurile notariale și de carte funciara( conform articolului 1666 din codul civil) care sunt foarte mari. Având în vedere ca noi am plătit deja taxe notariale când am semnat contractul nu înțelegem de ce trebuie sa plătim tot noi aceste taxe și nici nu știm dacă e legala procedura. Dacă cineva poate sa ne ajute cu niște sfaturi în acest sens v-am fi recunoscători.
Cel mai recent răspuns: florina07 , utilizator 19:48, 30 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc pentru răspuns . Așa cum am menționat și în întrebare în contract este trecut dreptul de folosință, nu știam la momentul respectiv ca e mai bine sa avem drept de servitute.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste impozitul catre stat la vanzare apartament zefirzefir zefirzefir Va rog sa mi spuneti,la vanzarea apartamentului,cine plateste impozitul catre stat si taxele notariale, eu vanzatorul?Sau doar cumparatorul plateste tot?. ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine plateste pretul pentru precontractul realizat ... catalin_utilizator67 catalin_utilizator67 Buna ziua, Cine plateste pretul pentru precontractul realizat la vanzarea unui apartament? Plateste cumparatorul sau se imparte suma intre cumparator si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! antecontract vanzare-cumparare geogeorge geogeorge daca inchei un ante-contract de v-c a unui imobil,pretul acestuia si onorariul notarului se scad din contractul propriu-zis de v-c in momentul incheierii ... (vezi toată discuția)