avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate floriangabor

Activitate floriangabor

Buna ziua,

este vreo reglementare prin care o pastravarie poate prelua intregul debit al unui parau de munte pe o distanta de aproximativ 100 m? Pe acea portiune nu mai exista fauna specifica paraielor de munte, albia fiind secata in totalitate.
Buna ziua,

in urma radierii unui SRL, mi s-a repartizat un autovehicul. Pentru inmatricularea acestuia pe numele meu (PF), imi mai trebuie certificat fiscal/stampila pe fisa de inmatriculare de la administratia fiscala la care era arondat SRL-ul? Sau certificatul de radiere a firmei este suficient?
Multumesc.
sabrina__cr a scris:

Ati inteles gresit l-a contestat procesul verbal ma refer si a castigat in instanta si pe fond si recurs dar cand s-a dus acum cateva zile la primarie sa isi scoata o adeverinta i s-a spus ca figureaza in evidente cu acea amenda neplatita desi aceasta i-a fost anulata de catre instanta de judecata.Intrebarea mea era cum poate aceasta sa demonstreze la primarie ca amenda i-a fost practic anulata de instanta de judecata?

A castigat in instanta, dar instanta nu trimite hotararea la fisc. Nici la politie.
Apoi, cui sa trimita link? Politistii nici nu au calculatoare. La fisc trebuie sa se priceapa cineva sa acceseze linkul... e greu... ei au nevoie de hartii.
Asa ca: sa faca o copie dupa hotararea judecatoreasca si sa o depuna la fisc pentru a i se radia amenda.
Buna ziua,

sunt administratorul unei firme cu activitatea suspendata. Am o masina inmatriculata pe aceasta firma si doresc sa o vand. Am vreo constrangere in a o vinde datorita faptului ca am activitea suspendata?

Multumesc.
Răspuns la discuția Comisie de arbitraj in sport
Recunosc, e cam ciudatel. Este vorba intr-adevar de o comisie de arbitraj pentru litigii. Au proceduri interne, dar pe de alta parte, toate statutele si regulamentele lor trebuie sa respecte legile statului. Prima lege e Constitutia, care la art. 15 al.2 "Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.", iar in Codul civil, tot ceva de genul asta. Nu am pregatire juridica si de aia nu folosesc termenii cu care sunteti obisnuiti. Scuze:).
Pe de alta parte afirmati mai sus ca legea noua de procedura este de imediata aplicare.
Cele doua afirmatii de mai sus sunt in contradictie (poate la prima vedere). Titand conta si de faptul ca acele regulamente nu sunt legi (lege insemnand termenul folosit de dumneavoastra in practica juridica), ceata din mintea mea devine tot mai groasa.
Multumesc pentru raspunsuri;)
Răspuns la discuția Comisie de arbitraj in sport
Multumesc.

In Romania sunt structuri independente care au legi si regulamente proprii si nu se supun regulilor din civil sau penal. E vorba de legile si regulamentele dupa care se organizeaza activitatile unui sport.
Putem dezvolta subiectul?
Am o nelamurire.
Nu am nici un fel de pregatire in domeniul juridic si de aceea apelez la opiniile voastre.
Este vorba, la modul generic, de un litigiu intre doua parti. In perioada scursa de la introducerea actiunii de catre reclamant, legea (regulamentul) dupa care se judeca respectiva cauza, s-a modificat. In modificarile aduse, nu s-a specificat daca prevederile ei se aplica litigiilor inregistrate inainte de data intrarii in vigoare a acesteia.
In consecinta organul de judecata a luat in considerare noua reglementare si a dat castig de cauza reclamatului si nu reclamantului (modificarea schimband total situatia) . Este corect ca o asemenea situatie sa se intample?