avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate Iuliana Croitoru

Activitate Iuliana Croitoru

Buna ziua! Sunt pensionata pe caz de boala gradul 3 și as vrea sa deschid un PFA.
Întrebare: legal este posibil acest lucru fără stoparea pensiei?
Dacă este posibil, cum pot acumula vechime in munca prin PFA?
Multumesc!
Buna ziua. As dori sa închiriez garsoniera proprietate personală, iar contractul sa fie înregistrat la ANAF. Întrucât sunt in concediu de creștere copil, le pot încasa pe amândouă lunar fără a mi se opri plata indemnizației? Va mulțumesc!
Mulțumesc pentru răspuns. In acest caz, se recalculează valoarea pensiei?
Buna ziua. Sunt pensionata pe caz de boala, gradul 3 și lucrez 20h/săptămâna de 2 ani. Pot sa fac cerere la Casa de Pensii pentru a adauga și acești 2 ani la vechimea in munca? Mulțumesc!
Va mulțumesc pentru clarificări!
Va mulțumesc pentru răspuns! Se poate angaja ulterior printr-un alt contract de munca?
Buna ziua. Tatăl meu a primit decizia de pensionare, fiind născut in 1958, având peste 40 de ani in câmpul muncii și 20 ani de munca grupa II (s-a redus vârsta de pensionare cu 4 ani jum). In prezent lucrează cu contract de munca la o firma de paza, Trebuie sa anunțe angajatorul ca a primit decizia de pensionare sau nu? El ar vrea sa lucreze in continuare.
1. Dacă tatăl dorește sa între in concediu de paternitate, cu cât timp înainte trebuie sa anunțe la serviciu?
2. Indemnizatia tatălui se calculează începând cu data nașterii copilului? Sau din cea de 43a zi?
Va mulțumesc pentru răspuns.
Buna ziua! Sunt pensionata pe caz de boala din 2013, iar in 2016 am nascut. In luna Iunie 2018 se termina perioada de 2 ani de creștere copil pentru care am primit indemnizație. Pe parcursul acestor 2 ani am primit și pensia de invaliditate.
Întrebarea mea este dacă acești 2 ani se adaugă la vechimea in munca începând cu luna Iunie 2018 (printr-o cerere la Casa de Pensii) sau se adaugă când implinesc vârsta standard de pensionare?
Va mulțumesc!