avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Activitate iiulia

Activitate iiulia

Se datoreaza impozit la ANAF pentru doua apartamente vandute in acelasi an?Mentionez ca unul l-am vandut la valoarea de 269700 lei iar celalalt la valoarea de 246500 lei. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Răspuns la discuția COMPLETARE DECLARATIA 200
Chiar nu poate nimeni sa ma ajute?
In anul 2010 am obtinut venituri din drepturi de autor (activitate de redactor); s-au retinut la sursa contributiile pentru somaj, pensii si impozit. Contributia pentru sanatate 5,5% am achitat-o personal la Casa Judeteana de Asig.de Sanatate. Intrebare: in vederea completarii corecte a declaratiei 200 pentru veniturile realizate in anul 2010, la punctul nr.2 respectiv rindul 2.4 "contributii sociale obligatorii platite" adun pe linga cele retinute la sursa si contributia de sanatate platita personal la Casa Jud.de Sanatate ? Ce trebuie sa completez la rindurile 2.1. "cheltuieli deductibile"si 2.2. "cheltuieli forfetare" ? Multumesc celor care vor avea amabilitatea de a -mi raspunde.
Ce obligatii de plata sunt pentru un contract de drepturi de autor (jurnalist): contributia pentru sanatate CASS, contributia pentru asigurari sociale CAS, impozit, somaj,etc. Daca aceste contributii sunt obligatorii cine face aceste retineri din veniturile realizate, respectiv cine face plata ? Angajatorul ? Sau sunt eu obligat sa declar veniturile la Casa de Sanatate, Casa de Pensii, Finante,etc.si sa platesc personal? Mentionez ca in afara acestui contract nu mai obtin alte venituri si nu am nici un alt contract de munca.Multumesc celor care ma vor ajuta si ma vor lamuri avind bunavointa de a-mi raspunde intr-un mod competent pentru a nu ma trezi ca incalc legea.
Ce obligatii de plata are o persoana care are incheiat un contract de drepturi de autor (jurnalist).Ma refer la contributiile pentru sanatate CASS, contributia pentru asigurari sociale CAS, impozit, etc? Retinerile pentru aceste obligatii se retin la sursa sau cel in cauza trebuie sa se prezinte la Casa de Sanatate, Casa de Pensii, Administratia Finantelor Publice si sa-si declare, respectiv sa-si plateasca personal aceste contributii? Mentionez ca aceasta persoana nu mai are nici un alt fel de contract in afara celui de drepturi de autor.Multumesc celorcare vor avea amabilitatea de a-mi raspunde.
In cazul in care, eu si sotul meu, in calitate de proprietari, donam un apartament mamei mele, respectiv soacrei, aceasta: 1. devine in mod legal proprietara cu toate drepturile ce decurg din perspectiva acestei situatii? 2.Poate ea sa vinda apartamentul avind calitatea de proprietar? 3.Poate lasa mostenire apartamentul ? .Se poate face donatia fara a fi necesar acordul acesteia? Mentionez ca mama nu are nici un fel de alte proprietati. Ce costuri (impozite,taxe) ar implica un astfel de gest pentru noi in calitate de donatori? Multumesc mult celor care imi vor da raspunsuri
Daca, in calitate de persoana fizica, vind un autoturism proprietate personala cu 7000 euro, ce obligatii de plata am ca si vinzator: impozit, tva,......Va rog un calcul concret.Va multumesc celor care ma ajuta.
Răspuns la discuția PFA PENSIE ANTICIPATA PARTIALA
Multumesc pentru raspuns.Sunt de acord cu d-voastra, dar la art.92 se spune ca:" plata pensiei se suspenda incepind cu luna urmatoare celei in care: lit.b) beneficiarul unei pensii anticipate sau al unei pensii anticipate partiale se regaseste in una dintre situatiile prevazute la art.5 alin (1) pct.I si II, cu exceptia persoanelor care exercita functia de consilier local sau consilier judetean". Cum comentati faptul ca nu se face referire la pct.IV lit.d) (persoane autorizate sa desfasoare activitati independente) din acelasi art.5 ? Nu se bat oare cap in cap? Multumesc pentru amabilitate.
se pot cumula veniturile din pensie anticipata partiala cu veniturile obtinute din PFA? sau este obligatorie suspendarea pensiei pentru perioada cit se obtin venituri din PFA?
Nu s-a edificat nimeni cu subiectul de mai sus expus?? Va rog frumos as vrea sa mai aud vreo parere. Multumesc.