avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate stoica nicusor

Activitate stoica nicusor

Trebuie cerut acordul asociatiei ?
Bună seara . Am o nelămurire referitoare la acordul asociației cu privire la executarea unei lucrări in apartament . Țeava principală de gaze trece prin fiecare apartament de la care prin cotorul de gaze, aflat in apartament , este alimentat aragazul . Am făcut printr-o firmă autorizată o repoziționare a țevilor care duceau spre contorul de gaze . Cu această ocazie instalatorul a constatat o pierdere de gaze de la conducta principală către apartamentul vecin , remediind defectul . Nu doresc plata acestei intervenții la partea comună doar că administratorul susține că trebuia să cer acordul asociației . Este corect ?
Probleme cu un proprietar care a zidit trecerea tevilor la etajul 2. Respectivul după ce și-a tras el teva de apă rece separat , a zidit toate țevile ( apa rece , scurgere și cea de apă caldă) și nu-i lasă pe ceilalți locatari de la etajele superioare să-și poată și ei trage separat apa rece . Spune că să-și tragă apa pe la baie , că nu face deranj la bucătărie pentru aceștia. Nu știu cum pot rezolva , am încercat în mod amiabil dar fară rezultat.
Bună seara . Asociația noastră a fost înștiințată printr-o notificare a primăriei că avem racorduri deteriorate. Menționez că aceste racorduri se află în afara proprietății ( la ieșirea din bloc in căminul de racord care face legătura între canalizare și blocul nostru). Apa canal spune că nu este responsabilitatea lor dar ,conform legii 241/2006 art.3 spune că racordul de la camin spre retea, inclusiv caminul de racord, apartine retelei publice de canalizare . Este corect solicitarea lor ca asociația să e facă aceste reparații sau nu ?
Am să consult și un avocat pentru a vedea opinia acestuia în aceasta problemă și după aceasta o să vedem cum rezolvăm această problemă.
Asociația in schimb nu percepe în acest mod penalități de la restanțieri.
De curând asociația de proprietari ,al cărui președinte sunt de câteva luni, a fost chemată în judecată de către societatea care furnizează energie termică Calorgal S.A pentru plata penalităților sumelor restante. Recunoaștem facturile restante ,am nelămuriri la modul de calcul al penalităților și anume :
- În contractul încheiat cu societatea la Art.18 este prevăzută data până la care trebuie să trimită factura (până la 15 a lunii ) și modul de plată al facturii respectiv 15 zile de la data emiterii facturii. ''Neachitarea de către utilizator/consumator a facturii emise de furnizor în termen de 30 zile de la data scadenței sau a sumelor din regularizare la termenele prevăzute atrage penalități de întârziere după cum urmează : a)penalități egale cu nivelul dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligațiilor bugetare,stabilite conform reglementărilor legale în vigoare
b)penalități datorate începând cu prima zi după data scadenței "
Penalitățile au fost calculate la 15 zile de la data scadentă ori aceasta nu trebuia să se facă la 30 zile de la data scadentă ?
Buna seara. As dori sa stiu cine are obligatia sa intocmeasca statele de plata ale asociatiei de proprietari ? Este obligatia administratorului sau a cenzorului ?
Buna ziua . Administratorul asociatiei poate respinge cererea solicitantului pentru montarea contor gaze ,motivand aceasta prin faptul ca persoana are penalitati la intretinere in valoare de X lei ? Consider ca este un abuz din partea acestuia , administratorul avand calea legala pentru recuperarea penalitatilor( motivul neachitarii acestei sume face subiectul unei povesti mai lungi ,cu erori de calcul din partea administratorului si recunoscute cu mii de scuze etc) Am obtinut acordul locatarilor dar ,cu toate ca sunt la zi cu plata intretinerii ,nu stiu cum pot rezolva aceasta problema.