avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu un proprietar care a zidit trecerea ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu un proprietar care a zidit trecerea tevilor la etajul ...

Probleme cu un proprietar care a zidit trecerea tevilor la etajul 2. Respectivul după ce și-a tras el teva de apă rece separat , a zidit toate țevile ( apa rece , scurgere și cea de apă caldă) și nu-i lasă pe ceilalți locatari de la etajele superioare să-și poată și ei trage separat apa rece . Spune că să-și tragă apa pe la baie , că nu face deranj la bucătărie pentru aceștia. Nu știu cum pot rezolva , am încercat în mod amiabil dar fară rezultat.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:07, 27 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
incercati cu o sesizare la disciplina in constructii la politia locala
Discipina in constructii si politia locala nu au in competenta solutonarea de astfel de spete
Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa dispuna masurile necesare la adresa vecinului care a facut interventia sa respecte dispozitiile in vigoare si proiectul imobilului tehnic si sa readuca instalatia parte comuna la forma anteriora interventiei neautorizate
Președintele de asociație nu are ce face, nu poate da sancțiuni, poate e și amic cu persoana respectiva, dar se poate depune reclamație la Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru încălcare art. 102 alin. 1 litera f din legea 196 /2018, de către proprietarii prejudiciati. Acesta este organul constatator conform aceluiași articol din lege. Amenda minima este de 500 RON.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea repararii scurgerii stricate razvan2604 razvan2604 Eu stau la etajul 2, la etajul 4, din uscatorie s-a facut apartament si curge apa pe coloana de la scurgerea vecinului de la 4. La etajul 3 vecinul a renuntat ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, locuiesc intr-un apartament cumparat de cativa ani ... Monica0505 Monica0505 Buna seara, locuiesc intr-un apartament cumparat de cativa ani unde este o problema cu tevile de apa si cu canalizarea. Dorim sa tragem apa separata pe ... (vezi toată discuția)