avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1897 soluții astăzi
Forum Activitate BiancaM29

Activitate BiancaM29

@Mihnea Dorian Dacă citeați și printre rânduri tot nu-mi dădeați acest răspuns. Problema mea este alta.
Și în aceste condiții eu ce pot face?! Poliția nu ar trebui să aibă o bază de date sau prin simpla accesare a portalului justiției să vadă hotărârea și să-mi accepte permisul? Nu văd unde e vina mea în toată această poveste.
Mi se pare o mișcare prin care oamenii sunt descurajați să facă contestație. Când am vrut să merg în cele 30 de zile de apel să predau permisul, atunci mi-au zis că acesta nu apare ca suspendat în baza lor de date (deci atunci au putut accesa baza de date, acum nu se mai poate....)
Hristos a înviat! Vă rog să mă lămuriți în primul rând dacă este legal ce urmează să vă povestesc. Mi-a fost luat permisul pe o perioadă de trei luni, am făcut contestatie, am pierdut ( cu dreptatea în mana, dar asta e alta treabă). În a 11-a zi de la hotărârea definitivă am mers să predau permisul la poliție. Domnul de acolo a spus că nu-l poate primi până nu vin cu hotărârea (adică poliția e parte din proces și e necesar ca eu să merg cu hotărârea?!?!). În a 12-a zi am mers la judecătoria din județul unde mi-a fost suspendat permisul și am cerut hotărârea, care surpriză, nu era redactată. Mai mult decât atât, doamnele de la registratură au spus că e nevoie de o cerere pentru urgentare, dar care poate dura până la 15 zile, depășind cu mult perioada pe care o am eu să predau permisul. Cum Dumnezeu sunt făcute legile în țara asta?! Eu cum aș putea proceda legal ca cele trei luni de suspendare să nu fie patru?! Nu ar fi fost normal ca eu să primesc hotărârea acasă, să merg cu ea la poliție împreună cu permisul și se încheia tot bâlciul?!
Vă mulțumesc și sper să primesc un răspuns corect măcar aici.
Mulțumesc!
Discuție Nelămurire
Vă rog să mă ajutați cu o nelămurire. În cazul pierderii unui proces în care s-a contestat o amendă de circulație, mai am dreptul de a plăti în 48 de ore amenda la jumătate, din momentul soluționării? Vă mulțumesc!
Vă rog să mă ajutați cu o nelămurire. În cazuș pierderii unui proces în care s-a contestat o amendă de circulație și acesta a fost pierdut, mai am dreptul de a plăti în 48 de ore amenda la jumătate? Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Scandalangiu lovit cu mașina
Eu n-am părăsit nimic, domnule avocat Patrascu, am rămas acolo pentru mai bine de 30 minute. Mi-am așteptat soțul, am sunat la 112, după care am mers la poliție pentru declarație.
Bună seara,
Astăzi în timp ce mă aflam în oraș la volanul mașinii am claxonat un "domn" deoarece se urcase pe banda mea. Acesta a accelerat, a frânat violent în fața mea, după care a coborât din mașină cu ceva în mână și a început să înjure. Când l-am văzut că se apropie, m-am speriat, am plecat de pe loc și l-am lovit cu oglinda destul de violent. M-am oprit la 50 de metri mai în față, omul (cetățean de culoare) s-a ridicat de jos, s-a urcat în mașină (îi pierise cheful de scandal) și a plecat. Am fost la poliție, am declarat cele întâmplate. În spirit de glumă, avocatul familiei mi-a recomandat ca data viitoare să-i iau pe capotă pe viitorii scandalagii și să mă opresc la prima secție de poliție (cu ei pe capotă). Și cei de la poliție mi-a spus că nu avea ce căuta în mijlocul intersecției jos din mașină, iar dacă a părăsit locul accidentului și nu se prezintă în 24 de ore pentru declarație, nu ne mai vedem.
În cazul în care persoana în cauză merge și dă declarație, mi se deschide dosar penal pentru vătămare corporală din culpă?
Vă mulțumesc, am nevoie de sfatul vostru! O seară cât mai bună!