avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Nelămurire
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Nelămurire

Vă rog să mă ajutați cu o nelămurire. În cazul pierderii unui proces în care s-a contestat o amendă de circulație, mai am dreptul de a plăti în 48 de ore amenda la jumătate, din momentul soluționării? Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
BiancaM29, utilizator
Cel mai recent răspuns: papas , utilizator 21:54, 24 Aprilie 2018
Nu!Termenul de 48 de ore curge de la data comunicarii procesului-verbal.Legea nu prevede posibilitatea achitarii a jumatate din amenda aplicata, prin raportare la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a respins plangerea contraventionala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - plata amenda 2 zile lucratoare nonearfear nonearfear Buna ziua, Sambata, 10 august mi-a fost retinut permisul pe motiv de viteza neregulamentara. In dimineata aceasta am depus o plangere contraventionala ... (vezi toată discuția)
Plata unei amenzi in 48 de ore MARIAN MOCANU MARIAN MOCANU Buna ziua. Am o nelamurire referitor la plata in 48 de ore a jumatate din minimul unei amenzi. In conformitate cu prevederile art. 28, alin. 1 din O.G. nr. ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala si contestatia. danaa1 danaa1 Amenda contraventionala daca este platita in 48 de ore de la data emiterii se poate reduc cu 50%. Impotriva acestei amenzi contraventionale, se poate ... (vezi toată discuția)