Bună ziua! Dacă am plătit un avans de 200 de lei pentru un produs care nu se află pe stoc și în câteva ore m-am răzgândit, nu mai doresc să mi se comande produsul și anulez comanda (nici comanda nu a fost plasată de magazin către furnizor), pot primi avansul înapoi? Menționez că am plătit avansul POS.. Care este procedura? Mulțumesc.
Bună ziua! Soțul meu a achiziționat un telefon mobil dintr-un magazin de electrocasnice. A efectuat plata prin POS. Inițial, POS-ul a avertizat că tranzacția este eșuată. Casierul i-a oferit al doilea POS, la care plata a fost aprobată. Achiziția a fost realizată într-o zi de miercuri, iar în ziua de luni imediat următoare soțul meu și-a verificat soldul prin aplicația bancară și a observat că banii pentru produs i-au fost retrași de două ori. Se pare că și prima plată, unde tranzacția a fost eșuată, a fost de asemenea decontată. Deci soțul a plătit produsul de două ori. Cine, in acest caz, trebuie să îi restituie banii soțului meu, banca sau magazinul? Și dacă da, in ce condiții? Menționez că soțul a sesizat ambele instituții și banca l-a direcționat la magazin, iar magazinul îl lasă în așteptare. Desi soțul meu a adus extras de cont, factura eferentă produsului și bonurile eliberate de POS, atât de primul, cât și de al doilea. Iar magazinul a văzut clar în sistem exact cum este situația. Mulțumesc!
Bună ziua,
Situația este următoarea: Pensie comunitară - anticipată parțial. Persoana în cauză are 59 de ani împliniți la momentul depunerii dosarului de pensie. Perioada de aplicare septembrie 2019.
În România a cotizat pentru vechimea în câmpul muncii cu o perioadă de 29 ani, 11 luni si 14 zile, după care persoana a lucrat în Spania 8 ani, 7 luni și 17 zile.
Ulterior a revenit în țară și a pornit demersurile pentru obținerea pensiei care i se cuvine. Nu a obținut niciun feedback. Deși i s-a expus un termen de maxim 6 luni de emitere a deciziei.
Cum trebuie privită problema?
Mulțumesc frumos!
Bună ziua,
Aș dori să îmi fac reședință (viză de flotant) pe municipiul Târgu-Mureș la o cunoștință.
Doamna la care doresc să îmi stabilesc reședința are drept de folosință a locuinței, conform specificației din actul de proprietate, proprietarele fiind cele două fiice ale dumneaei.
Întrebarea este următoarea: este de ajuns să se prezinte doamna care deține dreptul de folosință a locuinței sau este necesar să vină însoțită și de fiicele dumneaei? Sau demersul se poate realiza împreună cu doamna și doar una dintre fiice? Este destul de dificil să le reunim pe toate trei, în situația dată.
Mulțumesc frumos de răspuns!
O zi frumoasă!