avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Activitate Alexei71

Activitate Alexei71

Mulțumesc, și legal vorbind, există o cotă anume pe care o primește? Zic, îmbunătățirile pot fi și un frigider, pat. În cazul despre care vorbesc eu, soțul nu a bătut un cui. Iarași, dacă el nu a făcut nici o îmbunătățire, poate susține că a făcut.
Bună. Dacă doi soți se divorțează, iar unul dintre ei are un apartament, bun propriu dobândit înaintea căsătoriei, cât primește celalalt soț la divorț din acel apartament? Sau nu primește nimic?
Bună seara. Mi-am pierdut CI-ul vineri și poimăine trebuie să fac un act la notar. Am 17 ani și am doar pașaport valabil. Mă pot legitima prin pașaport în loc de carte de identitate? Mulțumesc.
De fosta lui familie, dar mai clar de celalt frate. Acei martori, pot fi oricine si cati trebuie sa fie minim? Sau vorbind, cum nu prea avem persoane de incredere, martorul poate fi si o camera de filmat? Multumesc!
Bună seara. Sora mea a decedat anul trecut la vărsta de 45 de ani. De pe urma ei a rămas cota 1/2 dintr-un imobil. Tatăl meu în vîrstă de 69 de ani vrea să-mi cedeze partea lui de 2/24 din acel imobil (succesiunea e făcută din 11.2017), Faza e că ieri pe 27 a avut un infart pe stradă. A ajuns acum 4 ore acasă și mi-a spus că vrea neapărat să-mi lase partea lui (să mă protejeze) dar nu are idee dacă rezistă pînă miercuri, ca să facem actele la notar de donație . A spus că se simte bine și rău în același timp. Întrebarea mea, dacă îmi lasă o declarație pe proprie răspundere, că îmi lasă mi-e acel 2/24, este valabilă? Adică este acceptată de justiție ca fiind validă?
Multumesc.
Acel alt mostenitor, adica fratele dupa ambii parinti aL decedatei, mi-a facut mie impreuna cu decedata o frauda exact pe acest imobil. Cititi intrebarea asta, nimeni nu mi-a raspuns la ea.
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Cota parte este de 2/24 si pretul ei ar fii intre 5000-6600 de euro. Apartamentul se poate vinde cu 60.000 - 80.000 de euro. Cam care ar fii pretul actului de donatie/vanzare? Zic, nu gasesc unde as putea calcula. Multumesc.
Buna dimineata. Sora mea a decedat anul trecut la 45 de ani. Au ramas mostenitori : mama, tatal, sotul, fratele doar dupa tata (eu) si un frate dupa ambii parinti. Mostenirea este un apartament. Tatal meu vrea sa-mi doneze partea lui, dar cum nu vreau ca celalalt frate sa atace donatia, vrem sa o facem prin vanzare-cumparare. Estimativ, cat poate costa toata faza asta?
Buna! Am 17 ani, si care este problema? In anul 2005, tatal meu(1947) le-a scris celor 2 copii mari ai lui : baiatul(1978) si fata(1970-2017) partea lui de 50% dintr-un apartament pe care el la cumparat in anul 1974. El era casatorit cu mama acestora (1944), si din acel motiv apartamentul a fost cumparat pe numele amandurora, chiar daca el a platit toti banii. Cand m-am nascut eu, in 2000, dintr-o alta relatie a lui, copii si nevasta au inceput sa-l bata la cap sa le scrie apartamentul. Dupa 5 ani, el nu a mai rezistat presiunii si le-a scris apartamentul, dar nu cu un contract de mostenire. Cu contract de vanzare cumparare ca sa nu, Doamne ferii, sa-l il pot eu ataca. Anul trecut a murit fata cea mare la 46 de ani, fiind si casatorita cu un barbat(1970), si ne-au chemat atat pe mine cat si pe tatal meu la succesiune. Au facut asta doar ca sa isi mai bata putin joc de mine, sa vad eu scris acolo pe act ca voi primi 1/24, sa imi rada in nas. Vreau sa stiu, acuma, la aproape 13 ani de la "vanzarea" apartamentului, ca acolo nimeni nu a platit nimic, a fost doar o suma fictiva, am un video cu tatal meu admitand chestia asta, pot ataca acel contract? Se poate considera ca a fost si o frauda?