Oare daca nu il declari de la inceput pe certificat , nu e mai bine? Si sa il lasi pe el sa faca demersurile . Atat timp cat la tata e liniuta , nu ai nici o opreliste . Iar eu cred ca daca e nascuta in Germania , automat primeste cetatenia germana , asa cum se intampla si in Romania cu cei nascuti aici .
Nu va suparati , dar cea mai buna solutie e sa mergeti la protectia copilului si sa obtineti plasamentul copilului.Chiar si varianta de a-si da in judecata parintii pt pensie alimentara e extraordinara.Ce fel de rude sunteti cu copilul in afara ca va e fin ? Daca sunteti rude pana in gradul 4 se poate ca parintii sa fie decazuti din drepturi ( nu si din obligatia de a-i plati pensie alimentara ) si dumneavoastra sa il luati in plasament familial .
Buna ziua. Mi s-a spus ca pot sa ies la pensie pentru limita de varsta daca am 3 copii , in situatia legii pensiilor in vigoare , nu in cea noua care prevede reducerea cu 6 ani.Este adevarat ? Daca da , un copil pe care il am in grija de la varsta de 5 ani si in plasament familial cu toate drepturile parintesti de la 6 ani , iar acum are 16 ani , poate fi considerat al 3-lea copil ? Mentionez ca am dreptul sa ies la pensie pentru limita de varsta in mai 2021. Va multumesc.
Daca un student termina frecventeaza ultimul an de licenta la taxa , daca se inscrie la a doua facultate poate sa fie admis la buget in anul intai?Si daca are pensie de urmas , aceasta ii merge in continuare si la a doua facultate , pana la implinirea varstei de 26 de ani?Va multumesc.
Si la mine intelegerea de la mediator are titlu executoriu. Insa ma gandesc ca am platit 100 lei la mediator , executorul cine stie cat imi ia , iar ultima transa pe care o are de platit e 546lei.Cine stie cu cat mai raman.Si nu stiu cum sa procedez.Ma duc la un executor oarecare si-i arat intelegerea?Va rog , un sfat.Multumesc
Buna ziua.
Intrucat in urma trecerii in somaj nu am primit ultimele salarii ,am vrut sa dau fostu patron in judecata.Insa am ajuns la intelegere in urma medierii , urmand sa imi dea banii esalonat.Insa cand a venit data de 11 dec. pentru a plati ultima rata , nu vrea sa imi mai plateasca.L-am sunat si l-am rugat sa-mi dea banii , dar mi-a spus ca nu am decat sa fac ce vreau , sa vin cu avocat , cu ce vreau eu , dar sa nu - l mai sun , ca nu vrea sa mai aiba de-a face cu mine.Acea intelegere de la mediator are titlu executoriu.Ce pot sa fac in acesta situatie?
1-sa mai astept poate ca imi va da banii , inca vreo 3-4 zile
2-samerg la un executor judecatoresc
3-sa-l dau in judecata ca litigiu de munca si sa-i cer si daune?
Va multumesc si astept opinia dvs.
In cel mai rau caz o sa vi-l dea in plasament familial si o alocatie de plmsament in valoare de imensa suma de 97 ron.Dar mai nou (eu avand o nepotica parasita de mama ei -plecata in Italia) li se cere parintilor sa plateasca o suma de bani sau sa efectueze ore in beneficiul comunitatii-intre 20 si 40 pe luna , ca la ajutorul social.Deci oricum statul vrea sa se scape de a mai plati acesta alocatie.Dar daca va doriti sa pastrati baiatul , pentru ca exista deja o legatura intre el si dvs , va sfatuiesc sa nu-l transformati intr-o leguma si sa faceti toate demersurile de a-l primi in plasament familial prin tribunalul de minori.