avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Activitate Anonima90

Activitate Anonima90

Răspuns la discuția Călătorie în afara țării
Multumesc frumos pt raspuns. Sper doar sa nu am probleme la nici una din vame.

gi-jane2 a scris:

pe englezi nu ii intereseaza unde mergeti dvs cu copilul roman, nu aveti nevoie de acordul scris al tatalui ca sa il aratai la vama.
Legea care nu va permite sa calatoriti, e romaneasca si se refera la calatoria in strainatate, plecand din Romania.
Sigur ca exercitand autoritatea parinteasca in comun, trebuie sa va sfatuiti cu tatal si sa va puneti de acord unde veti petrece concediile ci copiii, dar asta nu inseamna ca aveti nevoie de acordul scris al tatalui autentificat pe care sa il aratati la vama.

Răspuns la discuția Călătorie în afara țării
Cum pot afla concret? Mentionez ca tatăl copilului nu este de acord ca eu sa călătoresc cu copilul decât pe ruta Anglia-România

Adrian ALBU a scris:

Consider că da.

Buna ziua, am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta...
Am fost căsătorită si in urma divorțului un copil mi-a fost încredințat mie si unul tatălui. Mi-a dat procură sa pot pleca în Anglia cu minora. Întrebarea mea este daca eu vreau sa merg cu copilul în altă țară pentru concediu, din Anglia către Grecia si retur, de exemplu, mai am nevoie de o altă procură sau ceva de la tatăl copilului?
Multumesc anticipat
Cum trebuie sa procedez pt renunțare? Mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

La contract puteti renunta oricand,cu banii e mai complicat daca a redactat și introdus acțiunea 30-40%din onorariu il poate păstra fără nici o problemă.Daca va mai scade și taxele plătite la barou ,anaf.etc posibil sa recuperați mai nimic.Incercati o soluționare amiabilă pt restituirea de bunăvoie a unei părți din onorariu.

Cum trebuie sa procedez pt renunțare? Mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

La contract puteti renunta oricand,cu banii e mai complicat daca a redactat și introdus acțiunea 30-40%din onorariu il poate păstra fără nici o problemă.Daca va mai scade și taxele plătite la barou ,anaf.etc posibil sa recuperați mai nimic.Incercati o soluționare amiabilă pt restituirea de bunăvoie a unei părți din onorariu.

Buna ziua! In urma cu 5 luni am angajat un avocat pt intentarea divorțului,acesta a făcut demersurile pt înaintarea divorțului,i-am achitat onorariul și i-am lăsat procura sa ma reprezinte pt ca eu sunt plecată din țara. Ulterior am încercat sa contactez avocatul vrând sa aflu situația dosarului și al procesului,dar de fiecare data acesta mi-a vorbit foarte dur spunându-mi sa îl las in pace ca știe ce are de făcut. Citez: “mai femeie ești bătută in cap? Nu ma stresa ca știu eu ce am de făcut! Dacă ești așa deșteaptă de ce nu te reprezinți singura?”
Consider ca un astfel de limbaj este total nepotrivit!
Comportamentul și lipsa de reapect al acestuia m-au făcut sa ma îndoiesc de competentă sa și sa vreau un alt avocat. Care sunt demersurile pt renunțarea la contract și ce șanse am sa îmi iau banii înapoi Ținându-se cont ca pana acum nu a avut loc nici o înfățișare? Mulțumesc anticipat! “
Multumesc pentru raspuns MariaEvelina! Asta ma încurajat și mai mult sa fac un pas pentru schimbarea de care copiii mei dar si eu avem atâta nevoie!
Buna ziua! Numele meu este Maria si am 28 de ani.In urma cu 11 ani m-am căsătorit cu un bărbat,cu care acum am doi copii.M-am căsătorit cand eu aveam 16 ani,iar sotul meu 29.Încă de la inceput,soțul meu a avut un comportament agresiv,posesiv si un limbaj vulgar, dar am tot sperat sa se schimbe.Cand am implinit 18 ani m-am angajat si de atunci am tot facut rate la banci pentru a investi in casa pe care o are de la părinții lui (doar verbal,fara nici un act).
Nu de puține ori ma agresat si in fata copiilor,atât verbal cat si fizic.Întotdeauna dădea vina pe alcoolul pe care il consuma destul de des si promitea ca nu se va mai repeta,iar eu îl credeam de fiecare dată...
I-am găsit un loc de munca la aceeasi firma unde lucram eu si dupa o anumita perioada am luat din nou un credit,de aceasta data pe numele lui iar eu coplatitor,dar din cauza ca nu ne mai descurcam cu ratele eu a trebuit sa plec din tara,acum fiind in Anglia de doua luni.Copiii au rămas in grija mamei sale si a lui.Am trimis bani acasa pentru credite,pentru copii..el a renunțat la serviciu si sta acasa..il tot rog sa vina aici,sa muncim impreuna ca sa scăpăm mai repede de datorii,dar nu vrea..
Asta e povestea pe scurt..
Eu nu mai pot lupta de una singura pentru binele acestei familii,as vrea sa imi iau copii si sa divortez dar imi tot spune ca eu,neavând nimic pe numele meu,nu am nici o sansa sa castig copii.Va rog să îmi spuneti daca este asa...
Nu vreau nimic de la el,nici macar pensie alimentara ci doar sa imi dea copii,dar el nici nu vrea sa audă de divorț,darămite sa renunțe la copii.
Credeți că am vreo șansă sa imi castig copii daca nu am locuința proprie sau alte bunuri pe numele meu?
Astept raspunsul dvs cu mare interes si disperare!
Va multumesc!